Translate

joi, 28 ianuarie 2010

SEPHORA Rouge Cream Lipstick



Nu sunt in cautarea rujului perfect pentru ca nu ma pasioneaza foarte tare machiajul buzelor preferand sa accentuez puternic ochii. Nu detin o colectie de marci, texturi si nuante, ci un numar decent de variante la care sa pot apela cand decid sa ies din rutina. Ma atasez de cosmetice si atunci cand gasesc ceva potrivit care ma avantajeaza renunt greu. In momentul de fata as rezista pe o insula pustie cu un balsam/tratament, de preferat Carmex, si eventual doua rujuri mate, un rosu-trandafiriu si un corai care-i ultimul ridicat la rangul de must have. Prin urmare tot ce testez este de dragul artei si prin bunavointa circumstantelor si nu din obsesia devoratoarei maniace pe care nimic nu o poate multumi vreodata. Nu am asemenea probleme existentiale, ce ar surveni neindoielnic la epuizarea rezervelor mondiale de eyeliner si mascara.
Pretul este 12$, sa zicem unul decent in comparatie cu ametitoarele sume vehiculate de brandurile de lux pentru cateva grame de artificiu estetic. Nu as simti nevoia sa ajung la Curtea Suprema a Drepturilor Omului daca produsul m-ar dezamagi prin calitate mediocra, asa cum s-ar intampla in caz ca as plati de 3-4 ori mai mult.
Nuanta testata a fost Courtisane( deep brick red), un rosu curat, intens, genul acela care arata superb pe orice tonalitate de ten si la orice varsta. Sensual cherry lips este termenul care descrie cel mai bine efectul si ma duce cu gandul la o imagine cu o Liv Tyler cu pielea de portelan. Ravasita si jucausa, isi musca usor buzele pline emanand sex-appeal prin toti porii desi purta un T-shirt simplu, alb, si o pereche de jeansi uzati. Citeam undeva ca nuanta perfecta de ruj este aceea care iti vine bine in lipsa oricarui alt machiaj si gasesc afirmatia logica pentru ca fiecare produs cosmetic trebuie sa reprezinte el in sine o unitate independenta si sa poata functiona si fara ajutorul celorlalte. Imaginati-va cum arata pe o piele palida, cu ochii lasati neaccentuati, un ruj nude ce anuleaza pana la urma singura pata de culoare de pe ansamblul trasaturilor. Sau o nuanta de plum intens, genul acela vampy, care ingheata si aspreste si cele mai inocente chipuri. Poate din acest motiv aleg intotdeauna numai texturi mate, mi se pare ca cele sidefate sau cu sclipici contrasteaza prea mult cu aspectul natural mentinut in rest. Trandafiriul este preferatul meu pentru ca adaugat numai un punct si uniformizat cu pensula se imbina cu pielea buzelor fara sa mai para ca ai folosit ruj, dandu-i doar o tenta ceva mai accentuata asa cum apare in picturi. Insa acelasi efect il obtin si cu alte nuante (inclusiv Courtisane) cu conditia sa fie mate si sa intind bine punctul aplicat in centrul fiecarei buze. Sephora Rouge Cream Lipstick are o multitudine de variatii de rosu incat este imposibil sa nu gasesti chiar mai mult de doua-trei potrivite tonalitatii pielii si ochilor. La nici o alta gama nu am avut asa o menire grea in privinta alegerii, le analizam pe site si mi se parea ca aproape toate sunt potrivite pentru a scoate din anonimat intr-o maniera flatanta si cel mai ingenuu si oarecare chip.
Ambalajul nu este deosebit, destul de minimalist si compact, girly-like datorita plasticului din care este confectionat, sugerand ca il strecori usor intr-un portfard elaborat dar si in buzunarul jeansilor trashy. Nu ma deranjeaza simplitatea design-ului, ba dimpotriva. Daca as avea un portfard incarcat numai de tuburi si cutii hi-tech, luxurious, rasate, aristocrate, probabil as arata dubios fara ultima geanta Hermes, degete incarcate de Van Cleef&Arpels si cel putin cateva perechi de Christian Louboutin. Repet, nu-s Elena Basescu si nu conduc un Range Rover (aici am rezerve, masina asta e oribila si ma trimite cu gandul la epatare gangsta si nu la clasa si lux. Ma astept sa coboare din ea cu baggy pants, sneackersi, sapca, tricou college si vreo doua lanturi cu monograma LV batute in pietre).
Textura este cremoasa, usoara, dar nu asa fondanta cum era Guerlain spre exemplu. Nu se topeste in contact cu pielea incat sa lase un strat mai consistent, ci e destul de fin. Nu are aspect de gloss pentru ca nu e atat de "lichid" si stralucitor, ci mai degraba sheer dar fara sa contina sidef detectabil. In nici un caz nu se incadreaza in categoria matasos sau satinat fiindca nu este metalic, ci arata ca si cum ti-ai fi umezit usor buzele. Miroase discret, copilaresc chiar, si dureaza cam 3 ore fara retusare. Nu am mancat, deci nu stiu cum se comporta la transfer dar pe pahar a ramas. Nimic de reprosat, nu se voia waterproof. Nu se strange in pliurile buzelor, as recomanda totusi un balsam sub pentru ca imi da impresia ca in timp deshidrateaza pentru ca imi simteam buzele ca atunci cand aplici ceva cu parfum inserat. Cred ca daca ar fi fost crapate as fi simtit un mic discomfort.
Nu stiu daca l-as lua...textura nu este pe gustul meu pentru ca,asa cum spuneam, nu este mata si prafoasa ci sheer. In rest mari defecte nu ii gasesc, cu conditia sa aplici cand si cand balsam sub dar asta poate tine si de sensibilitatea buzelor si la mine este accentuata. Nu pot spune ca ma strangea sau ustura pielea, dar parea sa se transforme in asa ceva amintindu-mi de primele glossuri aparute la noi, cu cca 14 ani in urma, acelea in sticle cu bila in capat, cu parfum si culori de fructe si particule de sclipici inserat.

3 comentarii:

  1. Ador review-urile tale in materie de produse de machiaj. Sunt scrise atat de bine, incat nu ma plictisesc deloc si dai absolut orice detaliu. Ca sa nu mai spun ca toate comentariile tale sunt si amuzante pe deasupra. Bati la fundulet orice revista glossy cu pretentii

    RăspundețiȘtergere
  2. Reviewul tau e foarte elaborat si mai ca imi vine sa iau si eu un ruj sephora asta daca as purta ruj at all...nu am nici unul decat un gloss acum si e okay uneori nu-l aplic nici pe acela.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) ma bucur ca reusesc sa fac mai mult decat o descriere tehnica si mai sa si declansez zambete uneori,dar imi curge prin vene ironie si nu ma pot abtine sa nu "fac misto" de dragul de a detensiona si anima.Multitudinea detaliilor e defect nativ,si tipica zodiei Fecioara.Fiecare lucru pe care il am,situatie,discutie,sunt intoararse pe toate partile si analizate minutios.:))

    RăspundețiȘtergere