Translate

miercuri, 22 septembrie 2010

Pudra compacta Anti Shine Mattitude ASTOR


Desi uneori am zile in sir in care nu deschid portfardul si nu am chef nici macar de indispensabilul meu dermatograf(daca am ochii conturati exista 50% sanse sa ma simt bine in epiderma mea), nu m-as putea dezice in veci de pasiunea pentru machiaj si cosmetice. Exista produse pe care le caut si le folosesc din pura pasiune vizuala si rasfat ori intrigata de reclame grevate obligatoriu pe recenzii, si produse de care am nevoie desi mi-as dori sa nu fie cazul. Daca ar fi sa optez pentru numai 2 artificii de care nu ma pot lipsi, pe langa kajal sau eyeliner sunt silita sa optez pentru pudra/fond de ten. Am un ten ciudat, mixt si cu tendinte de stralucire, dar in acelasi timp continuu deshidratat si descuamat. In principiu am nevoie de matifiere chiar puternica, dar astfel de produse nu fac decat sa imi accentueze si exacerbeze scuamele si liniile fine cu care incep sa ma pricopsesc datorita calitatii si mai ales elasticitatii mai putin bune a pielii. Ca urmare, cea mai proasta idee de care pot da dovada ar fi sa folosesc un fond de ten tipic matifierii si long lasting, cu pudra inclusa. Texturi de genul lichid pudrat ori crema-pudrata, spuma, voal de matase - L'Oreal Cashmere/Infaillible/Accord Parfait, Estee Lauder Ideal Matte, Maybelline Dream Matte ori Super Stay, Revlon Colorstay, Vichy Normateint sau La Roche Toleriane. Singurele care arata bine sunt cele lichide si cat mai light, care desi nu ma ajuta prea multe ore sa matifiez acopera decent si arata natural. M-am impacat foarte bine cu Max Factor Seamless si Maybelline Pure Makeup, ambele scoase din fabricatie si implicit distributie. O vreme am reusit sa le mai gasesc ramase, dar cum in Craiova nu exista decat foarte putine locuri ce le comercializeaza am epuizat rapid sansele si desi stiu ca in Bucuresti trebuie sa mai fie pe undeva nu reusesc sa ajung. Ar fi cam complicat sa ma urc in tren singura sau sa bag benzina pentru 500 km doar ca sa imi caut un fond de ten de 25 lei in carul cu fan. Asa ca lately, plictisita si dezamagita de insuccesul identificarii unui substitut potrivit si multumitor, am ramas mai mult la pudre. Stiu ca nu-i asa o idee buna caci e mai agresiva si poate usca excesiv, dar nu am de ales caci fundatiile testate (si nu au fost putine) imi provoaca si mai multe neajunsuri incepand cu aspectul artificial, incarcat si "ponosit".
Problema e ca pudra aplicata singura implica mai multe aspecte de care trebuie tinut cont. Pentru inceput, culoarea. Peste fond de ten nu imi faceam prea multe griji nici daca era un pic mai deschisa, cumva se adaptau impreuna si nu mi se intampla sa isi modifice simtitor tonalitatea. Insa pe tenul nemachiat, in contact cu sebumul, exista riscul oxidarii si obtinerii acelui odios aspect portocaliu/caramiziu.
Textura trebuie sa fie fina caci nu mai e domolita de stratul slighty hidratant/emolient de sub, si nu cred ca isi doreste cineva sa puna pe piele ceva prafos, ca si cum s-ar fi tapetat cu faina. E drept ca poti pulveriza putina apa peste, dar tot nu se dizolva suficient particulele daca sunt prea aspre.
Din pacate, pudra anti-shine Astor nu se va numara niciodata printre recomandarile mele ci printre dezamagiri cosmetice. E un brand despre care nici pana in ziua de azi nu am o opinie clara, am folosit foarte putine produse desi au fost printre primele mai "rasate" de care am aflat atunci cand a inceput sa ma preocupe domeniul. Adica acum vreo 14 ani, cand singura revista pentru femei ce le promova era Avantaje. De fapt cred ca nici nu aparusera altele. Cu Rimmel si l'Oreal luam contact abia doi ani mai tarziu. Nu mai retin ce preturi erau la vremea aceea, oricum nu foarte accesibile pentru cei 13 ani ai mei, dar acum te poti atinge usor de ele, evident, daca nu iti cumperi in fiecare zi.
Cand e vorba de drugstore, o varianta satisfacatoare si foarte accesibila ce mi-a parvenit datorita forumurilor de beauty este Rimmel Stay Matte. Nu este foarte fina, e drept, dar matifiaza foarte bine si nu isi modifica absolut deloc nuanta, particulele fiind usor imblanzite daca pulverizezi putina apa. Nu au insa suficiente nuante asa ca atunci cand sunt bronzata cea mai inchisa, Champagne, e mult prea deschisa. Mi-a fost imposibil sa imi gasesc o culoare potrivita la celelalte branduri, singura potrivita era bronzerul cu spf20 Dior, dar sincer nu mi-o permit continuu ca sa nu mai fie nevoie sa ma gandesc la restrictionarea utilizarii ei doar la situatiile mai deosebite. Cea de la Astor a fost unica adecvata ca ton si corespunzatoare bugetului disponibil.
A costat 30 lei, am luat-o in primele zile de iunie. Mai mult decat Rimmel, pe care dadeam cca 25, dar m-am gandit ca oricum imi va ajunge mult timp fiind compacta. Nuanta este 003, cea mai inchisa, si nu pot spune ca mi s-a potrivit toata vara. De exemplu cele cu bronzul acela foarte inchis gen solar nu ar avea ce face cu ea, cred ca numai bronzerele foarte dark le mai ajuta.
Nuanta nu se pastreaza, in contact cu sebumul si mai ales peste fond de ten se inchide. Era o parte buna caci astfel se mai adapta la tenul al carui bronz continua sa se accentueze, numai ca acum ca vara a trecut e un mare minus. Nu pot spune ca devine caramizie, dar se vede ca e usor oxidata. Cel putin pentru tenul meu nu poate simula aspectul natural. Cea mai proasta idee ar fi sa treci buretelul peste tenul ce straluceste in incercarea de a matifia si retusa, e obligatoriu sa absorb inainte cu un servetel ca sa nu arate stincky.
Textura iarasi nu imi place, aparent e mai putin aspra decat Rimmel, insa nu-i catifelata si cand o intinzi arata ponosit indiferent ca aplici cu buretel sau pamatuf. Nu face priza buna cu pielea, se vede ca e strat pe strat, si nici daca pulverizezi apa nu se fixeaza cum trebuie. In plus, se deterioreaza usor, mai mereu o gasesc cu bucatele sparte sau ceva pulbere prin geanta, nu mi se pare spornica. Are cca 4 luni si au fost saptamani in care nici nu am atins-o, si cu toate astea s-a imputinat foarte mult. Am pudra matifianta YSL de aproape 2 ani, e drept ca nu o folosesc decat cateva luni pe an fiind foarte deschisa, dar totusi, inca mai exista destula.
Nu vine cu aplicator, mi se pare o tampenie sa nu puna un amarat de buretel. Nu are oglinda dar nu pot spune ca ma deranjeaza, oricum nu imi retusez machiajul decat la baie sau in masina. Ambalajul nu e ermetic, e vesnic murdar, se scurge praf pe langa iar capacul se deschide usor si risti sa o gasesti fara prin geanta. De fapt eu o tin intr-o punguta ca sa nu mai prafuiesc nici portfardul.
Si cel mai important, nu face ce spune: NU MATIFIAZA. Nici macar 1 ora nu ramane intacta, si nu pot sta cu buretelul pe fata non-stop sa o reimprospatez. Chiar si fara sa mai iau produs tot s-ar incarca aspectul. Nu aveam pretentia sa sigileze machiajul, dar nici sa fie buna de nimic.
O suspectez de efect comedogen, scrie hipo-alergenica dar eu simt ca o port, nu e deloc comfortabila, ma streseaza ideea ca sunt machiata si abia astept sa ajung acasa sa o dau jos. In primele zile chiar mi s-a parut ca sesizez incarcarea porilor si ca irita, am si renuntat la ea, dar apoi au venit cateva nunti si neavand pe moment altceva am apelat la ea. Nu am mai avut nicio problema si usor am inceput sa ii mai acord credit, insa tot nu ma simt in siguranta de parca ar fi doar o chestiune de timp pana la revolta pielii. O pastrez pentru ca inca nu am alta, dar va zbura imediat ce imi pot lua din nou Rimmel Stay Matte Champagne sau ceva mai bun.



19 comentarii:

  1. Astor...Cand eram in liceu, parca erau mai bune produsele. Am avut anul trecut fdt 16h cu minerale. Era f ok, acoperire, nu avea efect de masca, insa ori de cate ori il aplicam imi aparea la ochi un buboi. Rimelul pt volum mie mi se pare ca imi uda genele cu apa si atat. Un gloss foarte rezistent (kiss ceva) la mine pe buze face dare...Nu imi voi mai arunca banii pe produsele lor. Poate oja, dar si aceea o voi cumpara doar la reducere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ramo,eu aplic pudra numai cu pamatuful,peria de machiaj si are un aspect tare natural..cand eram mai"micuta"ma tot chinuiam si intrebam de ce nu arata bine si la mine pudra?de ce nu uniformizeaza?dar era vina buretelului aluia care imi dadea de cap..anyway,in cele din urma mi-am mai cumparat o pudra bronzanta-cea de la L'oreal,din aceeasi gama cu blush-ul:X:X:X:Xala cumparat cu tine,eu cred k ti-ar placea tare pentru k e fina si uite in raport cu altele chiar merita banii!!!:):):):*:*:*astazi sau maine scriu si eu despre guerlain:D:D:Dpupilici dulci de tot,sper k esti bine...iti doresc o seara minunata asa k tine...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ralu,crede-ma ca nu am ce sa ii fac nici daca il aduc inapoi pe regretatul Kevin Aucoin...am incercat si cu pamatuf,chiar nu-i ok textura,cel putin nu pentru mine.Am vrut sa ma uit pe makeupalley daca exista persoane care au suferit breakouts de la ea,nu exista. Nici pe net nimic,site-ul Coty e foarte prost nu poti vedea produsele.Voiam o poza mai clara si mi-a fost imposibil sa gasesc.Doar o informatie ca e distribuita exclusiv in Europa de Est.Nu prea inteleg cum Rimmel si altele apartinand aceluiasi concern sunt disponibile si in SUA si doar acesta nu...
    Sper ca ti-au placut blushul cu bronzer si Terracota,abia astept sa citesc.
    Ii facusem review prin iarna,http://colourmeprettyamo.blogspot.com/2010/01/bronzerblush-glam-bronze-loreal.html
    Sper sa nu fi suferit o dezamagire pe baza recomandarii mele,despre Terracota macar nu te-am indrumat pe baza experientei personale asa ca ma pot disculpa in caz ca :)
    O seara frumoasa si tie,te imbratisez!kisses

    RăspundețiȘtergere
  4. Ramo,regret zilnic k nu am cumparat-o si pe cea minerala..sincer..chiar stateam si faceam o strategie sa intru in posesia ei,ma gandeam cum sa mi-o trimiti:)):))dar cred k merg sambata si mi-o cumpar din oras-apropo,asta in cazul in care a aparut ink aici pentru k varianta care mi-am cumparat-o eu era disponibila decat de2zile in duty free,soooo..incerc,intreb,testez,vad..

    mie de la astor mi-a placut tare un gloss,pe care ulterior mi l-am cumparat in4nuante irizante,ca oglinda,un fel de adaptare a celui Dior de care imi ziceai tu..cand am ajuns acasa si ii povesteam lui baby peste cate cosmetice am dat:)),el ma intreaba senin si ce te-a impiedicat sa nu iti iei mai multe???ma intelegi tu-dupa ce ma luptasem cu spiritul meu responsabil si chibzuit de a nu mai cumpara lucruri pe care doar sa le admir,fara a avea neaparata nevoie:)):))..e clar,data viitoare acolo ne oprim!!!!:)):)):))sweeeetttt kisssses and hugggssss..

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce rau imi pare ca am avut nesansa sa nimerim intr-un moment cand nu mai era asa bine "aprovizionata"...adica eu speram sa gasesti multe branduri de lux caci de regula avea,e ceva sa econmisesti si la un l'oreal dar una e sa iei un produs de 50 lei cu 30 si alta sa dai 60 lei pe unul care in mod normal ar costa aproape 2 mil si nici nu se prea gaseste.Sper ca atunci cand mai vii sa gasim munti de asemenea chilipiluri :) Eu sunt 0 budget de la shoppingul dupa ziua mea,prea curand nu mai vad sume consistente,dar parca ma tot gandesc la pudrele alea compacte Bourjois si glossurile Dior...
    Baby al tau ar trebui sa doneze intr-o banca de...de acest gen de barbati are nevoie populatia feminina beauty&fashion addicted =)))
    A,si poate faci review la paleta Dior ce mi-ai aratat-o.
    Parfumul tau,desi discret cum insati ai spus,imi mai mirosea pe incheietura si a doua zi..sau poate imi imaginam eu fermecata de aroma lui.:X

    RăspundețiȘtergere
  6. si pe mine ma prea obsedeaza glossurile alea Dior..am multe review-uri de recuperat,produse pe care le-am cumparat pt concediu,de pe acolo,cat si dupa..pudrele alea de la bourjois toata lumea le lauda aici pentru matifiere..parfumul chiar persista fff mult,si eu am ramas surprinsa in vacanta k il foloseam seara cand ieseam la plimbare,iar a doua zi laa plaja inca se mai simtea chiar si dupa un dus..m-a surprins intr-un mod tare placut,si ce este esential pentru mine este k nu are mirosul ala"pompos"atunci cand il pulverizezi-este"relaxat",placut,discret,dar persistent-hai k i-am facut si un review:))=)):))=))
    apropo,tot baby m-a incurajat sa-mi iau si paletele alea de care iti ziceam eu din duty free:))multumesc,Doamne!:)revin cu postarile zilele astea;))pupici dulci..

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu-mi place deloc aceasta firma! :|

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma gandeam dak vrei sa ma uit prin Buc. de fdt. de la Maybelline caci ti-l pot trimite prin posta.
    P.S.De unde iti faci tu aprovizionarea trimite si prin posta?

    RăspundețiȘtergere
  9. Pfoaaaaaa ar fi ideal! Fetele ziceau ca l-au mai vazut la Cora sau Carrefour,nu mai retin.Daca nu ar fi prea mare bataie de cap ti-as fi recunoscatoare pe veci.
    Cat despre "magazinul" de aici,din pacate tipa nu vrea sa se ocupe si de expedieri.O gasesti mai greu pe acasa,adica numai seara,mai are si copil mic,asa ca nu are timp.Probabil ca ii merge suficient de bine asa,home sale,caci daca avea nevoie cu siguranta nu ar fi refuzat sa-si extinda afacerea.Ce-i drept de cate ori am fost la ea mereu era aglomeratie,si nu doar de persoane comune ca mine ci si de cateva doamne respectabile cu functii importante care si-ar permite cu ochii inchisi sa le ia din magazine.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cand am fost anterior vizitei cu Ralu eram in extaz,H.Rubinstein,Chanel,Dior,Clarins,YSL,Givenchy,Clinique...fonduri de ten,pudre,gloss,mascara,ruj,creme...pe langa cele de drugstore.
    Acum ne-am desumflat rapid,inca mai avea gramezi de farduri dar nimic "de rasa"...cateva creioane de buze clinique,2 pudre terracota,glossuri dior.In rest invazie de L'Oreal,Rimmel si Deborah.

    RăspundețiȘtergere
  11. In Carrefour cred k mai au..oricum eu o sa merg si acasa pe la Galati,deci poate dau de el.
    Ce pacat ca nu vrea sa si trimita...

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte util review-ul tau mai ales ca de mult cautam sa imi iau si eu o pudra matifianta finally (pentru ca fondurile de ten asa cum ai spus si tu daca sunt matifiante risti sa arati tapetata cu faina hahaha ce tare a fost comparatia!) si ma gandeam sa imi iau una de drugstore cum spui tu, mai ieftina dar...hmmm...

    Cred ca o sa mai caut review-uri sau o sa imi iau Mac studio...cand ma mai duc la prieten...sau in alta tara, sau stai putin nu era vorba sa aduca mac in cocor??? Acum am avut aceasta revelatie.

    Ma duc sa caut. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Pacat ca e proasta. Pe vremea cand se chema inca Margaret Astor, mama a avut un rimel de la ei a carui perie am folosit-o muuuulti ani ca sa imi desfac genele dupa rimel. Cea mai buna perie pe care am folosit-o!

    RăspundețiȘtergere
  14. Am visat si eu la Mac...dar inca nu-i momentul,cand am sa-mi pot sustine singura financiar setea de fardulete si hainute o sa-mi scot poftele de la naftalina.:)
    Am vazut multe recenzii pozitive despre Max Factor Cream Puff,compacta, si acum zicea Ralu ca si cea de la Bourjois e bine cotata.
    http://www.beauty2go.co.uk/100_0889.JPG
    Am vazut ca Maybelline au si pudra Pure,fondul de ten adiacent stii ca era my all,parca ma tenteaza acum ca nu mai sunt foarte bronzata si nu mai am problema nuantei.

    RăspundețiȘtergere
  15. ramona...max factor seamless are pe fragracedirect.co.uk :) mi-àm luat eu acum cateva zile...este 25 de ron cu tot cu transport si a venit si in 4 zile...am ramas socata:)

    RăspundețiȘtergere
  16. @anonim: multumesc mult! si uitasem de fragrancedirect desi e unul din cele cateva site-uri pe care face comenzi baiatul de la care iau si asos.Nu am card,dar mai mult de 2 lire nu imi poate lua comision pe un produs asa ca tot ar fi superafacere ca era cam scump acum cativa ani cand se gasea la noi.
    Vioricaghe,daca cumva te "lovesti" de pure makeup prin magazine imi trebuie honey,cea mai inchisa nuanta.Am avut si fawn dar cand ma bronzez putin nu mi se mai potriveste asa ca mai bine il iau pe cel inchis si il luminez cu putina pudra cand e nevoie.Ordinea ar fi honey,fawn.Ce piggy sunt.:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna. Stiu ca iti place pure makeup, dar nu se mai produce si nu mai e in stoc (am intrebat la l'oreal). Am gasit un magazin online care mai are seamless:http://www.produsecosmetice.com/max_factor_seamless_liquid_make_up_30ml_-_05_sand-r1063.html. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  18. Camelcutza,stiu ca nu se mai produce de aprox 1 an dar eu l-am mai gasit pana acum 6 luni si ma gandeam ca Bucurestiul fiind mai mare sunt mai multe puncte de distributie unde exista sansa sa fie ramase nevandute.La sfarsitul lui iulie mi l-a adus o prietena din Italia,abia acum incep sa il folosesc pentru ca era fawn si eram prea bronzata pentru el.Avand in vedere ca nu prea ies si ma dau rar sper sa imi ajunga cateva luni bune.
    Dar cred ca ma reorientez la seamless,fiind disponibil pe net ma pot descurca singura si sa nu mai pun fetele sa bata magazinele pentru damblaua mea.:)De la Max Factor am avut mereu natural dar o sa merg sa testez ceva in magazin pentru ca am impresia ca mi-ar trebui mai inchis si nu il alegeam pe bine la acea vreme.Adica mie sand imi suna bine,inca mai am ceva bronz si oricum nici naturala nu am tenul foarte deschis.
    Te pup si multumesc mult pentru sugestie.

    RăspundețiȘtergere