Translate

duminică, 12 decembrie 2010

Sampon pentru par subtire si despicat "Retele bunicii Agafia"



Cele ce obisnuiesc sa imi viziteze constant blogul stiu deja ca de cativa ani nu imi mai cumpar sampoane din supermarket si parfumerii ci doar din Plafar sau dermatocosmetice din farmacie. In majoritatea cazurilor optez pentru prima varianta pentru ca imi ofera un spectru mai larg de produse si pentru ca pretul le face mai accesibile experimentarii, in sensul ca daca nu mi se potriveste si trebuie sa renunt imediat la un sampon de 10-15 lei nu ma enervez asa tare ca atunci cand ar trebui sa arunc unul de 50 lei dupa 2 folosiri. Cum ar fi sa nu imi priasca 3 asemenea sampoane si sa arunc 150 lei lunar?
Am avut probleme grave incat ajunsesem sa visez si noaptea cum imi cad suvite de par, si pe fond nervos mi se descuama puternic pielea capului provocandu-mi prurit ce ma scotea din minti si ma facea sa bag unghiile pana incepea sa usture scalpul, facand rani. Am mai povestit ca in aceeasi perioada am descoperit forumurile de beauty&health si astfel analizand raspunsurile mi-am amintit de batranul si eficientul Plafar, care in ultimii ani a cunoscut o explozie in ce priveste varietatea si esteticul, si mai ales cererea consumatorului. Cum astfel de "retete" mi-au salvat atunci podoaba capilara, era logic sa imi doresc sa continui si sincer sunt mult mai impacata cu mine fiindca desi nu toate produsele naturiste sunt si 100% naturale, sunt infinit mai sanatoase si prietenoase decat detergentii cu traditie din supermarketuri.
De "Retele bunicii Agafia" am tot auzit in ultimul an, insa probabil pentru ca initial nu aveau etichetele traduse toata lumea vorbea despre "sampoanele alea rusesti". De bine. Ma tentau dar nu stiu sfarseam mereu prin a-mi lua altceva, in general cam roteam intre ele produse deja incercate. Ultimele doua sticle au fost Hofigal 5R, il mai avusesem la inceputul carierei de aspirator de naturiste. Si daca tot trebuia sa il schimb, din plictiseala si dorinta de a evita imunizarea firului la ingrediente, ajutata de recomandarea lui Rox, una din cititoarele constante, mi-am amintit de marca sus mentionata. Nu le-am gasit chiar usor, abia in al treilea Plafar. Mi-au spus ca nu toti distribuitorii colaboreaza cu firma importatoare, si desi nu le mai comercializau(deci nu faceau propaganda in scopul cresterii vanzarii) mi-au subliniat ca sunt foarte bune si cerute.
Din pacate, la standul unde am reusit sa le gasesc aveau foarte putine din produse si doar 5 tipuri de sampon. Am ales cam greu caci m-a debusolat similitudinea denumirilor, eu nu vad diferente intre "par subtire si despicat" si "par fragil si deteriorat". Mi se pare un soi de rephrase. Ce m-a determinat sa optez pentru cea dintai varianta au fost aspectul si consistenta samponului propriu-zis. Cel pentru subtire si despicat era un lichid cu densitatea mierii, translucid, cel destinat firului fragil si deteriorat arata ca o sarlota galbena, mai mult ca un balsam sau o masca. Desi nu am prejudecati, cand e vorba de sampon si sapun imi place sa spumeze (da, stiu ca formulele noi nu se mai bazeaza pe acest detaliu si totusi sunt eficiente). Numai ca eu stau inainte de fiecare spalat multe ore cu lungimea imbalsamata in ulei de masline, si "sarlota" nu imi inspira deloc ideea de degresat si curat. L-am ales deci pe cel clasic, translucid.


"Contine extracte de sapunarita, cretusca, merisor si muguri de mesteacan. Sampon cu actiune blanda. Hraneste, regenereaza, intareste radacinile si imbunatateste structura parului. Impiedica despicarea varfurilor, creste rezistenta firelor de par, confera un aspect sanatos."
Cum spuneam mai sus, textura este asemanatoare unei mieri voluptuoase, si ma duce cu gandul la irizatiile si claritatea chihlimbarului, insa de culoarea vinului. Din pacate, asta nu inseamna insa ca doar cu o picatura o sa spumeze tot parul, mai ales daca il aveti foarte lung. Este undeva la mijloc, nu iti face "frisca" abundenta si apretata asa cum rezulta din cele cosmetice, incat sa clatesti jumatate de ora sa il dai jos si sa iti modelezi pampoane prin cap (yep, imi placea sa imi fac moate in stilul cremei ornament de pe prajituri). Dar nici nu pot spune ca nu spumeaza cum se mai intampla cu cele dermato, doar ca nu asa catifelat si consistent ci mai "de plante". Parul trebuie udat bine ca sa faca priza, altfel consumi mult incercand sa il imixtionezi. Eu avand parul pana aproape de fund si trebuind sa scot uleiul de masline din ele prefer sa clatesc intai lungimea cu un sampon mai cremos, ca o pregatire pentru samponarea de baza, si apoi sa imi aplic produsul preferat peste tot, lasand sa actioneze un pic asupra scalpului. La 2 spalari sa zic ca s-a dus a 5a parte din sticla de 350 ml.

Curata foarte bine scalpul, da senzatia ca "scartaie" dar nu asa excesiv incat sa trezesti cu o retea care nu se lasa descurcata decat cu un pumn de par rupt. Acum nu va imaginati nici ca e asa hidratant cat sa inlocuiasca balsamul sau masca, eu am un par ce se incurca imediat si mi-e imposibil sa ma pieptan minim non-invaziv fara masca post-spalat. Dar voiam sa subliniez ca nu ramane sarmos cum il lasa de regula sampoanele de plante, spre exemplu Petrole Hahn ma exaspera.

Imi place mult ca mi-l tapeaza un pic, eu am genul de fir foarte subtire si fin, silky, pe care aluneca elasticele si clamele, si dificil de coafat fiindca se lasa. Nu mi-l face aspru, dar nu mai sta asa vlaguit si pare un pic mai bogat un timp dupa spalat, fiind foarte rar si foarte lung imi lipsea volumul in crestet. Sa zicem sa sta ceva mai apretat, dar la pipait ramane la fel de matasos. Nu as renunta la textura parului doar de dragul de a-i da aspect de coama, am mai spus ca nu sufar sa il imbacsesc si tapez si sa nu fie placut si fin la pipait.

Ca si frecventa nu schimba nimic, nu mi-l ingrasa asa ca ma spal tot o data pe saptamana (sau la 5 zile, mai devreme nu cere si eu il ascult caci stie cel mai bine ce ii trebuie). Nu mi-a facut matreata dar am avut la un moment dat senzatia ca ma mananca un pic pielea la breton, numai ca analizand cu atentie scalpul nu am constatat nicio neregula. Nu era rosu, nu avea scuame, cred ca e doar psihoza mea legata de par, sunt obsedata de el. Slava Domnului, nu am avut niciodata probleme cu matreata, dar mi s-a mai intamplat sa fac de la un sampon si sa scap imediat dupa ce opream folosirea. Privind in urma, absolut toate aveau in compozitie fructe, si de atunci le evit total. Am mai regasit conceptia asta la mai multe persoane asa ca s-ar putea sa nu fie doar o prejudecata.

Nu ma pot pronunta cu privire la prevenirea despicarii, ar fi cam greu sa ii atribui o asa calitate dupa asa putin timp si avand in vedere ca oricum il asociez cu uleiul de masline si masti cumparate. In plus, un sampon nu sta suficient timp pe scalp incat sa faca fata singur nevoilor sale, uneori mult prea stringente pentru un remediu asa bland. Dar nu strica sa plusez si sa am pretentia sa contina ingrediente ce promit mai mult decat sa curate. In ultima vreme parul a crescut mai usor (imi creste extrem de incet, vorbeam ieri cu o prietena ca ea se tunde cam lunar si imediat i se face la loc si eu mai aveam putin si trageam cu clestele de el sa mai ia cativa cm), in principiu pentru ca nu s-au mai tocat varfurile. Sunt predispusa la asa ceva desi nu il agresez deloc, nici macar nu ma mai vopsesc din mai si oricum o faceam foarte rar, la 3 luni minim. Nu placa (hai maxim 1 data pe luna, dar trec si cate 3-4 luni fara sa o ating), niciodata pheon, nu modelatoare/fixatoare...si cunosc persoane care isi schimba toata ziua culoarea, chiar si prin decolorari, si tot au coama bogata si puternica. Asta e, mai e vorba si de genetica nu doar de constanta si calitatea ingrijirii. Unele se spala cu sampon de urzica de 3 lei de la coltul strazii si au par sanatos si lung, iar altele lasa milioane prin saloane si abia le trece de umar si tot ponosit arata. Eu recunosc ca nu ii dau necesarul de vitamine si minerale din cauza alimentatiei cam fara imaginatie, poate e si asta. Nu il tin nici strans mereu (acasa aveam boala sa imi fac in crestet cocuri sau coada foarte stranse, pana faceam ochi asiatici), dar nici pe spate, ci prins lejer cu o clama de plastic slaba. Cat sa nu ma enerveze venind pe fata (eh, tenul pretentios....) si sa nu se frece de haine/electrizeze -> deteriorare . De asta sunt putin traumatizata de ideea despicarii, stiu cat l-am ingrijit sa ajunga lung.

Nu spun ca e efectul e universal valabil, am subliniat mereu ca nu suntem construite la fel si ca putem reactiona diferit la un produs. Nu gandim la fel, nu aratam la fel, este perfect normal sa nu avem nici aceleasi perceptii si percutari. Insa pentru mine s-a dovedit a fi minunat, si nu cred ca pierdeti ceva daca il incercat printre un Pantene si un Garnier.

A costat 16 lei, dar pe site-urile naturiste vad ca e 11 lei...daca stai sa te gandesti, e o diferenta. Nu l-am mai cautat si in alta parte sa vad cum stau lucrurile in Plafare, dar poate ma mobilizez data viitoare sa comand online fiindca de unde l-am luat eu nu existau nici 30% din produsele ce le-am descoperit acum pe site-uri (sapunurile naturale anticelulitice mi s-au lipit de retina). Am sa si postez tot ce am gasit destinat ingrijirii parului, si restul produselor doar generic. Daca urmati linkurile insa veti vedea si detaliat tipuri de sapunuri, scruburi, creme, saruri, etc
Eu mi-as dori sa am toate sampoanele potrivite scalpului meu, ingredientele m-au fermecat...ou, bere, laptisor de masca si polen, ceara de albine, ioni de argint, plante atent selectionate. Nici nu stiu pe care sa il incerc data viitoare, era frumos daca faceau unul cu de toate.

All in all, sunt incantata de cel testat si sper sa fie toate la fel de bune. In continuare am sa enumar produsele pentru par, cu mentiunea ca am gasit si "Farmacia bunicii Agafia" + "Ierburile bunicii Agafia" si banuiesc ca se inrudesc pentru ca unele poze erau la fel, cu bunicuta simpatica gen Monica Ghiuta.

E produs in Rusia de catre Pervoe Reshenie (pe ambalajul meu scrie doar Reshenie). Observ ca in Rusia samponul se vinde cu 3,99$ iar in SUA cu cca 4, 99, + 7, 99 shipping. Daca dati un google cu "grandma agafia" o sa gasiti o multime de recenzii in engleza, se pare ca marca e infinit mai populara afara si mai ales in State.


Retetele bunicii Agafia :

Sampon - balsam regenerant pentru toate tipurile de par
Sampon antimatreata pentru toate tipurile de par
Sampon bland pentru copii cu sapunarita
Sampon fortifiant impotriva caderii parului pentru toate tipurile de par
Sampon hidratant pentru par uscat si casant
Sampon impotriva caderii parului cu bere
Sampon nutritiv pentru par normal si gras
Sampon nutritiv pentru par subtire si despicat
Sampon nutritiv si protector cu propolis si mumio
Sampon regenerant pentru par fragil si deteriorat
Sampon regenerant pentru par normal cu ou
Sampon regenerant si fortifiant cu laptisor de matca si polen
Sampon stralucire si volum cu pastura si ceara de albine
Sampon tonifiant pentru par gras
Sampon volum pentru toate tipurile de par
Masca regeneranta impotriva caderii parului cu ioni de argint
Masca regeneranta pentru par normal si gras
Masca fortifianta pentru par uscat si deteriorat
Masca fortifianta pentru toate tipurile de par
Masca regeneranta pentru toate tipurile de par
Balsam fortifiant impotriva caderii parului pentru toate tipurile de par
Balsam hidratant pentru par uscat si casant
Balsam nutritiv pentru par subtire si despicat
Balsam regenerant pentru par fragil si deteriorat
Balsam volum pentru toate tipurile de par
Ulei de par nutritiv si regenerant pentru par fragil, despicat si deteriorat
Ulei de par regenerant si fortifiant pentru par uscat, casant si deteriorat
Infuzie antimatreata regeneranta pentru toate tipurile de par
Infuzie fortifianta cresterea parului petru toate tipurile de par
Infuzie regeneranta protectoare petru par fragil si deteriorat

Daca urmati oricare din linkuri si ajungeti la cosmeticaverde, printre "Retetele bunicii Agafia" destinate ingrijirii parului o sa gasiti o multime de bunatati pentru ten si corp : sapunuri destinate fetei si anticelulitice/exfoliante, saruri de baie cu efect terapeutic si cosmetic, scruburi, spumant de baie, produse de masaj corporal, ingrijirea si tratamentul diverselor tipuri de ten.


Farmacia bunicii Agafia:

Sampon dermatologic pentru par vopsit sau tratat chimic
Sampon dermatologic pentru par gras
Sampon dermatologic pentru par uscat si casant
Sampon dermatologic impotriva caderii parului
Ser vegetal activ pentru cresterea parului
Ser vegetal activ impotriva dermatitei seboreice
Tonic impotriva caderii parului si pentru stimularea cresterii lui
Tonic pentru regenerarea si protectia parului
Tonic pentru stralucirea si fortifierea parului
Complex vegetal impotriva caderii parului fiole
Complex vegetal regenerant pentru par uscat si deteriorat fiole
Complex vegetal pentru intarirea si cresterea parului fiole
Complex vegetal impotriva matretii fiole


Ierburile bunicii Agafia:

Sampon siberian antimatreata pe baza de gudron si 18 plante
Sampon siberian fortifiant anticadere pe baza de cedru si 18 plante
Sampon siberian nutritiv regenerant pe baza de propolis si 18 plante


  • Mi-as dori sa am si testez (le gasiti intrand pe categoriile insiruite pe banda verde din stanga, cosmeticaverde) :

1. Săpun natural de baie siberian pentru păr şi corp cu 37 de plante NEGRU despre care am gasit urmatoarea recenzie - "Mi-am mai luat un sapun, dar de data asta Negru, cu extract de mesteacan care are o functie medicinala mai activa decat cel Floral. In primul rand trateaza usoare probleme ale pielii si e foarte bun pentru tenul gras. Si el se poate folosi ca sampon si pot sa spun ca este chiar mai bun decat cel Floral- firul parului e mai puternic iar excesul de sebum este mai putin deranjant. Mirosul este unul… crud, nerafinat, dar mie-mi place foarte mult. Dupa ce se usuca, parul miroase a curat, a frunze, un miros lemnos, iar pielea este foarte foarte fina. Spuma pe care o face e bogata- datorita extractului de sapunarita, un spumant natural- si din cauza asta o cutie de 400 ml poate dura destul de mult. Evidement, se impune imbogatirea imediata a stocului". (http://feeria.wordpress.com/2010/02/28/verde-crud-sanatos/)
2. Masca regeneranta impotriva caderii parului cu ioni de argint
3. Gel de spalare si curatare faciala pentru ten gras
4. Infuzie fortifianta cresterea parului
5. Masca nutritiva pentru par casant si despicat cu ioni de argint
6. Sampon impotriva caderii parului cu bere
7. Sampon nutritiv si protector cu propolis si mumio
8. Sampon regenerant pentru par normal cu ou
9. Sapun natural exfoliant pe baza de sapunarita cu lapte si cafea
10. Sapun natural pe baza de sapunarita cu galbenele si ulei de cedru
11. Scrub corporal cu frisca si boabe de cafea pentru orice tip de piele
12. Ulei de par nutritiv si regenerant pentru par fragil, despicat si deteriorat
13. Ulei pentru masaj anticelulitic
14. Crema purifiata pentru ten gras si acneic cu ioni de argint
15. Sampon dermatologic impotriva caderii parului
16.Tonic impotriva caderii parului si pentru stimularea cresterii lui
17. Complex vegetal pentru intarirea si cresterea parului fiole
18. Sampon siberian fortifiant anticadere pe baza de cedru si 18 plante
19. SAMPON PENTRU INTARIREA SI PROTECTIA PARULUI cu extract de masline pentru intreaga familie ( pe cel cu ou il gasiti recenzionat aici)
20. Sampon STRALUCIRE SI REZISTENTA pentru toate tipurile de par
21. Ulei de par pentru intarirea si cresterea parului "CAMPIA RUSA"






30 de comentarii:

  1. Interesant.O sa ma interesez si eu. Sper sa fie ok ca eu m-am legat de h&s meu si nu ii mai dau drumu,de fapt parul meu nu mai vrea altceva,din pacate.
    Multumesc pentru review. :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu placere, pentru mine conteaza sa redau acurat tot ce experimentez pentru ca ma gandesc cate esecuri cosmetice si mai ales pierderi financiare am scutit ajutata de recenziile de pe forumuri si bloguri. Repet, nu e o garantie ca vom avea acelasi efect, dar e oricum o baza si o premisa mai buna decat sa cumperi fermecata de reclamele poleite de la tv si din revistele glossy.
    Ti s-a obisnuit parul cu el, nu esti caz izolat...dar nu cred ca pierzi ceva daca ii dai o sansa, daca nu iti prieste il opresti.Eu nu vreau sa ma mai intorc vreodata la sampoane cosmetice, imi merge bine asa si scalpul nu mi-a mai facut probleme de cativa ani.Acum ca nici nu il mai vopsesc (sper sa ma tina mai mult de 1,5 ani ca data trecuta) vreau sa arate impecabil si daca se poate in mod natural nu cu "glossuri" care doar imbunatatesc ambalajul nu si structura si functioneaza doar cat timp le folosesti.
    hugs

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt super toate! nici nu stiu pe care as vrea sa-l incerc. Ma duc astazi prin mall pentru cumparaturi de Craciun si am sa trec cu siguranta si la plafar, sa vad daca au ceva pe acolo. multumesc mult pentru acest articol! Nu mai auzisem pana acum de aceste produse. kisses!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper sa nu fii dezamagita,Sandra, adica sa fii exceptia in marea de multumiti :)
    Daca iti iei ceva poate revii cu impresii post-folosire, si mi-ar placea sa comenteze toate fetele ce au folosit aceste produse ca sa avem cat mai multe pareri sau recomandari. Chiar nu stiu ce sa aleg data viitoare dar m-ar tenta si o masca.Pe site-urile de afara erau si mai multe produse, nu stiam la ce sa ma uit mai intai.Plus ca erau si alte marci rusesti apreciate, gen Natura Siberica.
    Balsamurile nu ma incanta, nu-s asa concentrate si oricum nu se aplica la radacina asa ca nu vad ce efect regenerant ar putea avea...cel putin ideea clasica de balsam, poate astea-s mai mult creme in genul celei cu petrol de la VivaNatura.
    kiss u too

    RăspundețiȘtergere
  5. Am gasit un articol dedicat produselor naturiste rusesti si pe un alt blog, travelling light. Articolul se numeste "Verde crud, sanatos" : http://feeria.wordpress.com/2010/02/28/verde-crud-sanatos/

    RăspundețiȘtergere
  6. BUNA,DRAGA MEA!uite,la chishinau sunt ooo grrrrrraaaamadaaaa de aceste produse si multe altele rusesti,foarte bune,dar nu mi-am luat niciodata,nu stiu de ce.am promis ,cand ma duc pe acolo,fac poze in magazine,vitrine,superbe!apropo,manusile tale tot de acolo trebuie sa ajunga la mine azi.te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Stella,
    Eu auzisem doar de Retetele bunicii Agafia, si tot asa amanam mereu sa le incerc. Iar acum ca am vazut cate marci rusesti au pe cosmeticaverde(si nu numai, dar eu acolo le-am vazut intai) si cate varietati fiecare, sunt tare entuziasmata si intrigata. Vreau de toate, am pus la finalul articolului o lista consistenta in ce priveste planurile de viitor in materie de russian natural goodies. Evident, daca s-ar putea sa le iau bloc ar fi perfect...dar putin cate putin sper sa incerc cat mai multe din ele. Sapunul negru pentru ten si par de la Ierburile bunicii Agafia ar fi primul dar e si cam cel mai scump, aproape 40 lei. Deci nu cred ca o sa fie si primul cumparat.
    Din pacate pe cosmeticaverde e comanda minima impusa peste 100 lei, plus taxa de transport 25 lei. Dar am gasit alternativa perfecta pentru comenzi online, Farmacia Verde - http://www.farmaverde.ro/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=agafia&x=0&y=0
    Aici comanda minima e 30 lei si transportul 10, oricum iesi mai avantajos decat cumparat normal fiindca la ei un sampon e 11 lei, in oras 16, deci deja la un produs economisesti 5 lei si practic la 2 vine transportul gratis.O sa mai caut si alte site-uri, pe cosmeticaverde era perfect ca erau toate marcile rusesti si nu numai,naturale si mai aparte decat cele gasite de obicei la plafar, dar nu am cum sa fac comanda de 1 mil o data. Oricum, sunt multe variante online, si imi e mai bine asa pentru ca oricum sunt mai bine aprovizionate site-urile decat magazinele clasice si pot analiza si citi linistita cat vreau, la Plafar nu stai totusi sa iti dea in mana 40 de produse sa le studiezi tu etichetele si inca 2 ore sa te hotarasti.
    In alta ordine de idei, deci manusile pe langa suflet o sa aiba si particule de Chisinau...si asta merita o poveste cum imi place mie sa construiesc in jurul lucrurilor cu incarcatura sentimentala, si evident o vor primi.Multumesc!
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. ciao bella! ma bucur ca ti-a placut :)
    dar 16 lei a costat?? o prietena mi-l luase de la un plafar de la bucuresti si daduse 13 lei..in fine..
    eu am avut samponul pt stralucire si volum si cel pt par uscat si deteriorat si au fost bune. balsam nu am incercat dar am azuti sa fie bune.

    per ansamblu sunt sampoane ok, dar poate si noi (si aici ma refer la MINE de fapt) avem si multe asteptari de la un sampon de 15 lei cand pe piata exista produse care costa 90 de lei? da, nu mereu pretul este indicatorul corect, dar in diferenta asta se plateste poate si mai multa calitate a produsului respectiv.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da Rox, 16 lei. Daca stii cat de cat Craiova poate ai trecut pe la complexul Pelendava. Nu le gasisem la doua Plafare mari, si mi-am amintit ca printre standurile cu ce vrei si ce nu vrei, haine, cosmeticale, jucarii, era si unul cu niste produse rusesti asa ca am mers acolo. Si am avut noroc sa intuiesc bine, erau exact acestea. Era un stand mic, saracut, vindeau doar Retele bunicii Agafia si cateva produse cu lapte de capra. Atat, si cum am spus in articol, foarte putine sortimente. La RBA aveau doar 5 sampoane si cateva balsamuri, ori oferta oficiala e infinit mai variata. Daca nu ma uitam pe google habar nu aveam ca au si produse pentru ten si corp, plus masti/uleiuri/infuzii capilare.
    Cu prima ocazie o sa intreb de curiozitate si la alte plafare sa vad pretul, in Pelendava nu era un plafar propriu-zis ci mai mult un stand de nisa, probabil voiau sa vada daca se vand sa nu riste o investitie ce apoi nu o amortizau.
    Eu nu as da 90 lei pe un sampon, nimic nu ma convinge ca are nu stiu ce extracte pretioase ce impun o asa suma si daca dupa prima spalare vad ca imi ingrasa parul sau ma trezesc cu matreata ce fac cu el....

    RăspundețiȘtergere
  10. eu acum am aflat despre aceste produse si chiar m-ai facut curioasa. o sa-l caut sa-l incerc, mai ales ca are un pret bun. multumim pentru review-ul frumos. oricum e o placere sa-ti citesc postarile :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc frumos pentru apreciere si pentru receptivitate, nu spun ca produsele in ambalaje luxuriante si cu preturi pe masura nu functioneaza...dar riscul financiar e adesea prea mare ca sa iti permiti sa tot suferi dezamagiri, mai ales cand e vorba de ceva care iti trebuie asa cum sunt "consumabilele" destinate igienei si ingrijirii. Un sampon nu e un moft, daca nu ti-a placut si nu iti mai permiti altul la fel de scump nu poti spune "ei, lasa, ca imi iau luna viitoare unul nou" asa cum ai spune despre nu stiu ce crema nou aparuta pe care ai luat-o din curiozitate nu neaparat stringenta.
    Eu nu garantez ca functioneaza, dar e o optiune care pentru mine si multe alte fete s-a dovedit eficienta. Si parca totusi nu m-as apropia de sampoanele lor cu aspect de sarlota galbena...imi e teama ca-s prea cremoase ca sa curate si ca vlaguiesc parul ca atunci cand bagi balsam la radacina.

    RăspundețiȘtergere
  12. eu as da sa vad cum e :D
    in trecut am mai folosit produse de salon si singurele care isi meritau pretul (cel putin in cazul meu)erau de la wella professional. dar asta e o alta discutie.

    nu, nu stiu unde este Peledava. daca te uiti pe cosmeticaverde.ro o sa vezi ca firma asta importa si alte produse asemanatoare, tot rusesti. am vazut ca ai facut o cautare minutioasa :)

    oricum merita incercate, am auzit ca in spatiul fostei urss sunt f apreciate.

    noapte buna :*

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu de la firma aceasta am avut un balsam cu musetel foarte okay! SI un sampon pe care il imparteam cu mama stiu ca nu era rau deloc. Si da ce mi-a placut cel mai si cel mai mult de la ei un gel de dus cu aroma de prune. Cat ar parea de ciudat miroasea asa de bine ma ducea cu gandul la toamna si mai avea si particule exfoliante. Super tare.

    Mi-a placut imaginea cu frisca apretata si cu pampoanele care amintesc de crema unei prajituri. :)))) Si mie imi place sa ma prostesc.
    Felicitari pentru aceasta imagine originala, nu ca ar fi singura din aceasta postare...:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi prepar spuma samponului din par exact cum torni frisca sa ornamentezi torturile, "lacrimi" din alea facute cu punga taiata la un capat sau cu seringa speciala...e fun sa ma admir in oglinda, arata precum perucile alea napoleoniene :)
    Cat despre RBA/FBA/IBA (inca nu m-am lamurit daca sunt varietati ale aceleiasi game), ai vazut la final ce wishlist incomensurabil am debitat...si produsele de par sunt cele ce ma "rod" cel mai tare, nu imi cade anormal de mult, dar fiind rar n-am sa incetez niciodata sa folosesc produse regeneratoare in speranta ca intr-o zi o sa ma plang si eu de multitudinea firelor mici de la baza fruntii (mda, n-am avut ever, si prietenele mele se plang ca nu stiu ce sa mai faca sa nu le mai creasca asa ca nu cum sa il prinda si sta puful ala rebel pe acolo).Si asa nu imi iau ce trebuie din alimentatie, macar sa intaresc extern radacinile si sa il energizez. Masca vreau cat mai repede dar sa cercetez daca se gaseste toata gama la plafar sau trebuie sa iau de pe farmacia verde, insa eu sper usor-usor sa incerc cat mai multe de la ei ca prea suna bine denumirile si descrierile.
    kiss u

    RăspundețiȘtergere
  15. Ai dreptate. Apropos de aseara, am fost la doua plafare in mall si carrefour in sv si nu am gasit. Poate voi da o comanda pe net, momentan caut un site bun, pentru ca pe www.cosmeticaverde.ro e exclus. Vor comanda minima de 100 ron si 20 transporul in tara si mi se pare ca nu merita. Pai transportul numai ar fi mai scump decat samponul in sine:)) Oricum in privinta calitatii, nu ma astept la ceva deosebit, pentru ca momentan folosesc orzene si nu ma deranjeaza. Nu face mari figuri scalpul meu, insa as vrea sa folosesc ceva mai natural, cu mai putine chimicale si mai multe extracte naturale. Eventual ceva hidratare, insa asta o cer mai mult de la o masca. Samponul curata. Am gasit acum naturastore.ro, insa nu stiu exact cerintele lor, le-am trimis un mail(nu merge pagina respectiva) daca am sa ajung sa cumpar, bineinteles ca voi reveni cu parerea mea. hugs:D

    RăspundețiȘtergere
  16. * Sandra, am scris eu mai sus in comentarii o sugestie: "Din pacate pe cosmeticaverde e comanda minima impusa peste 100 lei, plus taxa de transport 25 lei. Dar am gasit alternativa perfecta pentru comenzi online, Farmacia Verde - http://www.farmaverde.ro/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=agafia&x=0&y=0
    Aici comanda minima e 30 lei si transportul 10, oricum iesi mai avantajos decat cumparat normal fiindca la ei un sampon e 11 lei, in oras 16, deci deja la un produs economisesti 5 lei si practic la 2 vine transportul gratis.O sa mai caut si alte site-uri, pe cosmeticaverde era perfect ca erau toate marcile rusesti si nu numai,naturale si mai aparte decat cele gasite de obicei la plafar, dar nu am cum sa fac comanda de 1 mil o data. Oricum, sunt multe variante online, si imi e mai bine asa pentru ca oricum sunt mai bine aprovizionate site-urile decat magazinele clasice si pot analiza si citi linistita cat vreau, la Plafar nu stai totusi sa iti dea in mana 40 de produse sa le studiezi tu etichetele si inca 2 ore sa te hotarasti." Cred ca as avea ce sa iau de 30 lei, o masca si poate inca un alt tip de sampon, nu e asa de neatins suma ca 100 lei.

    *Pentru mine Orzene a fost foarte prost,am un review prin mai cred. Imi blegea parul imediat si mi se ingrasa mai repede in conditiile in care in viata mea nu am avut nevoie sa il spal mai devreme de 5 zile fiind scalp normal. Mai bine incerc samponul cu bere de la noua revelatie sus mentionata, RBA, si plus ca-i natural nu detergent tip Orzene. Desi e facut de firma greceasca in colaborare cu Elmiplant,asta stiu sigur.
    Te pup si sa ma anunti daca gasesti o oferta mai buna decat 30 comanda minima+10 transport

    RăspundețiȘtergere
  17. M-am mai documentat pe net si pana la urma, mi-ar placea si mie masca pentru par casant cu ioni de Ag, si un sampon, dar nu am idee care. Ce parere ai despre cel cu lapte de capra pentru indesirea parului? Stiu ca nu o sa-mi faca bulbi in plus, dar pentru regenerare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce rapid ai raspuns! ms de siteul acela! eu mai gasisem unul cu farmacia-naturista, dar acolo nu aveau masca cu ioni de Ag. Sampon nu m-am hotarat inca. Sunt asa multe optiuni! Eu am parul drept, pana deasupra sanilor si il vreau mai lung. Clar, nu prea are volum dar mai mult ma intereseaza sa-l mentin hidratat, pentru ca vreo 2 ani l-am vopsit blond deschis...stiu rau rau rau...am renuntat de mai bine de un an la vopsire dar inca am nevoie de hidratare intensa. MAsti, sampoane. AH- si am scalpul gras...mi se ingrasa imediat.

    RăspundețiȘtergere
  19. Am cautat si nici pe siteul dat de tine nu au masca aceea. Am gasit-o la 15 lei pe naturastore, insa dupa cum spuneam, nu stiu in ce termeni trimit in tara. Astept raspunsul. http://www.naturastore.ro/retetele-bunicii-agafia-m-38.html?page=30&sort=2a
    ps. si au super multe produse.

    RăspundețiȘtergere
  20. Cu placere!
    Uite si eu am conceptia asta. Este foarte adevarat ca produsele de REgenerare inseamna doar reinstaurarea situatiei anterioare si ca te vor ajuta sa iti recapeti cantitatea nativa, este imposibil sa aiba efecte similare implantului si din 10 fire sa ajungi sa nu-l mai cuprinda elasticul.Si eu am parul rar si fin pe tot corpul, si daca asta inseamna un fleac la epilat,putand sa ma fac linistita o data la saptamana cu aparatul de ras pe brate si picioare, ma enerveaza la culme la poadoaba capilara si sprancene. Cred ca preferam sa ma epilez mai des decat sa ma plang ca nu am si eu sprancene definite si dese si "coama" bogata. Dar cu toate astea chiar sunt adepta produselor de regenerare pentru ca intaresc si dinamizeaza radacina facand sa cada cat mai putine fire zilnic si ajutandu-l sa creasca mai repede, mai sanatos si, de ce nu, mai voluminos vizual. Asa ca as da o sansa oricarui sampon/tratament naturist pentru indesirea/stimularea cresterii parului si chiar o sa actionez in continuare in acest sens luandu-mi cu prima ocazie produse rusesti tot pentru aceste scopuri.
    Gama pe baza de lapte de capra am inteles ca e la fel de populara, eu pe cosmeticaverde vazusem doar pentru ten si corp, nimic de par. Dar nici nu am cautat amanuntit. Insa cand am luat samponul RBA, cea de-a doua gama ce o distribuiau acolo era cu lapte de capra. Am si intrebat de ele, crezand ca sunt aceeasi gama, si mi-a zis despre ce e vorba. Cand i-am zis ce-mi recomanda, mi-a raspuns ca ambele se vand la fel de bine. Nu stiu cum e samponul, insa am auzit de bine despre ele in general si daca vreuna din fetele ce intra pe aici a folosit ceva e invitata sa ne satisfaca, curiozitatea.
    Si eu am fost blonda cate 1,5 ani in doua randuri, nu-i de mine...ma repet, nu poti avea par blond si sa ai parul pana la fund si stralucitor, as aca prefer o nuanta mai simpla dar sa il am foarte lung si sanatos. Nu am sa mai pun vreodata mai mult de vopsea fara amoniac/nuantator, dar sper nici asta sa nu ma mai tenteze. Dupa ce statusem un an jumate nevopsita si aveam culoarea naturala in tot parul, m-am plictisit si am zis sa ma conturez un pic inchizandu-l...si uite acum iarasi raiez pana se curata de tot si revin la natural, deci m-am lecuit de vopsit sper, am vazut ca orice as face apoi tot dupa natural jelesc.
    In cele 3 postari forum scan sunt multe remedii pentru accelerarea cresterii si scalp gras, poate te decizi sa le dai o sansa. Zuzele si Raluca (Femeia care iubeste) se declarau incantate dupa ce au testat tinctura de ardei iute si spunea ca da, crestea mai repede si mai viguros.
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  21. Sandra am intrat acum pe Farmacie naturala, si tot cautand detalii despre livrare am zarit un numar de telefon pentru comenzi. Asa ca am sunat si am intrebat cat costa. Mi-a raspuns ca ei au vandut de 2 luni domeniul altcuiva, si ca respectivii nu au modificat nici macar datele de contact desi nu mai sunt valabile. Insa, pana la momentul vanzarii, fostii proprietari aveau urmatoarea politica : comanda minima 100 lei, transport 11 lei prin Posta. Nu stia cum sa ma puna in legatura cu noii detinatori dar a precizat ca el crede ca au mentinut politica privind comezile.

    RăspundețiȘtergere
  22. hmm...sincer chestia asta nu-mi inspira incredere daca acei proprietari nici macar nu au schimbat nr de telefon.Mi se pare cel mai important la comenzile pe net. Eu astept poate imi raspund maine si cei de la naturastore. Poate ei vor fi mai seriosi. Mi-e sa nu luam teapa de la cei de care spuneai.
    * Mie imi placea tare mult cum imi statea blonda: am si ochii albastri si ten deschis, si culoarea naturala e un blond inchis, asa ca nu m-am decolorat niciodata(nici pentru blond foarte deschis). Doar ca am ajuns si eu la aceeasi concluzie: cel mai frumos si sanatos e tot naturalul! Oricate masti imi faceam, tot nu era suficient, plus radacinile acelea oribile. Se vad complet nenatural, orice-ai face, asa ca am renuntat. Momentan ma chinui sa scap de culoare; sunt nuantata cu casting creme gloss, insa sunt constienta ca mi se cam duce culoarea si ma deschid, iar la par nici prin cap nu-mi trece sa renunt. Il vreau lung, sunt obsedata: il si masor! :)) app de tratamente naturiste, folosesc tinctura de rozmarin cate o zi intreaga inainte de spalare si imi place mai mult decat tinctura de ardei. Am folosit de ambele, si chiar am, pentru prima oara in viata, perisori pe la tampla:D Dragutul meu par incepe sa se regenereze dupa ce a suferit din cauza tratamentului cu roaccutane...culmea e ca mi-a cazut extrem de mult cam dupa ce-am terminat pastilele. Bine macar ca si-au facut treaba, dar nu-i de joaca cu ele.

    hugs>:D<

    RăspundețiȘtergere
  23. Am cautat imediat dupa ce ai postat tu date despre naturastore, pe site am vazut ca nu au trecut e-mail/numar de telefon si pe mine ma interesa telefonul sa nu stau cateva zile pana catadicseste cineva sa raspunda. In final am gasit asta : Obiectivnetwork srl
    Telefon: 021-7982331, insa numarul nu mai functioneaza, nu face apel si am incercat de foarte multe ori din cauza mentiunii "retea indisponibila". Nu face apel.
    Am incercat chiar sa initiez o simulare de comanda sa vad daca nu cumva la final afiseaza costul total dar cand sa finalizez trebuia sa imi fac cont la ei si sincer mi-a fost greu sa introduc atatea date.
    Mi se pare aiurea ca nu trec conditiile de plata si livrare sau ca unele site-uri impun comanda minima 100 lei, pai nu-i mai bine sa vinzi putin decat deloc?
    Roaccutane??? Niciodata! Au prea multe efecte negative, si am auzit foarte multe povestiri pe forum despre cum dupa un timp acneea a revenit.Desi se recomanda o perioada de restrictie contraceptiva de cca 1 an, adevarul e ca abia dupa 2 ani de la incetarea folosirii poti avea garantia ca un fat nu se naste cu malformatii din cauza roaccutane. Nu ca as avea de gand sa devin mamica, dar precautia asta imi indica cat de nociv poate fi.
    Sper sa nu fie cazul tau si macar sa te bucuri de efecte bune definitive daca tot ai luat decizia asta....pe mine nimic nu m-ar convinge, poate doar sa am cosuri sub forma de pustule,acnee vulgara la modul horror.Mai trist e ca am auzit si cazuri minore tratate cu asa ceva, e ca si cum ai taia capul cuiva pentru ca il doare o ureche.
    Si eu il vreau foarte lung, pe spate e pana la fund dar mi-ar placea sa fie si pe fata pana la mijloc,sa atinga oasele bazinului :
    http://www.cancan.ro/usr/imagini/2010/11/07/341039-325222-xx-mg-0066atifet-jpg.jpg
    http://s1.youmago.ro/static/g/8/1/640318/930470_3.jpg
    http://www.newstoday.ro/files/raluca_potecaru_pe_mana_stilistului_marian_cotoi.jpg
    Raluca Potecaru il are exact cum visez si eu, foarte bogat si cu firul greu, la mine niciodata nu se va vedea taiat drept asa frumos ca pe firul gros si greu, mie mi se "fileaza" natural la varfuri, nu sta "infoiat" :)
    Daca l-as avea asa as putea purta in continuare breton Cleopatra fara sa ma mai doara capul de cum zboara in toate directiile si se suviteaza ca greblat :)

    RăspundețiȘtergere
  24. m-ar interesa produsele alea din lapte de capra,cand vin in Craiova ma interesez ce si cum...
    anyway,am citit mai sus o refrire si la persoana mea:D:D:D tind sa cred k nu este numai autosugestia,pentru k dupa2luni de"tratament"cu tinctura de ardei iute(cate o data saptamanal)chiar mi-am masurat parul si era mult mai lung-in mod normal,crestea destul de greu..si mai toata lumea care nu am vazuse dupa o anumita perioada se minuna cat putuse sa imi creasca parul:))
    stiu k o colega intrase in concediu maternal si cand am fost la ea la spital ma tot pipaia pe par si la radacina la ceafa:):))):))-pana cand am intrebat-o daca este ceva in neregula si mi-a zis k era fascinata de cat imi putuse parul sa creasca si credea k am extensii:)):))
    atat de maaaaare diferenta nu a fost,insa de cativa centimetri-3-tot este vorba..
    va pup dulce:*:*:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  25. Ralu nu stiu sa iti zic in ce plafar sa te uiti fiindca se pare ca nu-s omniprezente, dar sigur le gasesti in Pelendava, cum intrii pe randul din marginea dreapta, standul 4-5. Acolo doar asta se vinde, plus RBA. Nu aveau o larga varietate asa cum am descoperit eu apoi acasa via google, dar tot e mai bine decat nimic...insa preturile se pare ca-s un pic mai mari decat intr-un plafar veritabil, am zis ca eu am dat 16 lei pe sampon si de fapt fetele il luasera cu 13 iar pe site e 11. Dar nu ma deranjeaza din moment ce nu am alta sursa de unde sa il iau, pe vremea asta nici ca mi-a venit sa iau plafarele la rand sa vad unde gasesc in sfarsit gama completa sa incep sa-mi pun in practica "listuta" :)
    Si mi-e mi-a crescut parul mai repede anul asta, nu asa repede ca altora - gen Marga care se tunde lunar si se enerveaza pe el ca prea creste - dar oricum vizibil mai cu spor. Sau poate ca trucul e ca nu s-a mai rupt/tocit, ceea ce pentru mine e la fel de bine cat timp asta inseamna o lungime superioara.

    RăspundețiȘtergere
  26. buna!
    Am o intrebare: de unde pot procura online sampoanele rusesti? ca am gasit cateva site-uri dar as vrea sa aud si de la altii de unde au luat.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  27. Nicole, din pacate nu stiu...in comentariile de mai sus eu si Sandra ne-am tot straduit sa gasim un magazin online cu oferta bogata, din pacate cele 2 localizate aveau comanda impusa de minim 100 lei.
    Singurul mai ok este Farmacia verde, aici comanda minima e de 30 lei, dar si oferta e mai saraca. Insa eu nu am luat de acolo, ci tot din Plafar, voiam doar sa recumpar samponul descris mai sus si evident nu ma incadram in minim 30 lei.
    Poate citeste cineva care a luat online si ne recomanda un site rezonabil.
    hugs

    RăspundețiȘtergere
  28. Mi-am comandat si eu in vara de pe site-ul lor cateva henna-uri, crema de ochi a bunicii cu ioni de argint, argila verde si albastra pentru masti si un sampon cu 15 plante parca...henna nu mi se pare ca cea bio pentru ca nu dureaza nici 2-3 spalari macar insa culorile obtinute sunt super. Crema de ochi e prea "subtire" pentru pretentiile mele si nu am observat vreo modificare(o folosesc pentru gat si decolteu pana s-o termina).Samponul nu mi-a priit(am parul fin si gras si rareori gasesc ceva sa-l infoaie si sa-l pastreze proaspat macar 3 zile ) dar m-au incantat ingredientele, mirosul, consistenta(il folosesc impreuna cu gel regenerant de la gerovital si merge cat de cat). Argila pentru masti e ok, dar nu m-a dat pe spate. Nu curata porii cum m-as fi asteptat dar o folosesc in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu mi-am luat acum o saptamana crema depigmentata, sper sa functioneze macar un pic....nu-s prea documentata la acest tip de produs fiindca nu am avut nevoie pana acum. Am pete galbui, ca dupa o autobronzare diminuata inegal...mi-au aparut din cauza expunerii la soare dupa ce folosisem un timp Retin A, desi oprisem de cateva luni aplicarea. Initial nu mi-am dat seama, apoi am inteles ce e cu ele.

    RăspundețiȘtergere