Translate

duminică, 29 iunie 2014

Apidermin lejer, impresii la final de campanie


Primul meu contact cu Apidermin a fost acum 16 ani, cand incepusem sa am mici probleme cu tenul. Pentru ca langa liceu exista un magazin Apicola si datorita elogiilor celor din jur, intram frecvent in cautarea unor produse specifice activitatii desfasurate. Trecand peste faptul ca ma confruntam cu dereglari hormonale asadar orice as fi pus pe ten nu ma putea ajuta decat pe moment, atunci nu existau game dedicate fiecarui tip de ten. Am achizitionat Apidermin, un fel de lotiune tonica numita Tenapin si o crema cu propolis al carei nume nu mi-l amintesc insa stiu ca era sub forma de tub de pasta de dinti iar continutul era maroniu si avea niste particule poroase. Tenapin a fost relativ bun (totusi, continea alcool) insa celelalte doua erau foarte grase si desi inca nu aveam probleme cu sebumul erau mult prea grele. Ma deranjau atat senzatia onctuos-lipicioasa cat si aspectul pielii, abia ma induram sa le aplic alternativ inainte de culcare in speranta ca adorm repede si nu mai trebuie sa le suport. Ma trezeam cu fata lucioasa si porii accentuati, nici macar orele de somn nu temperau emolierea excesiva. Cu regret a trebuit sa pun capat experimentului, la acea vreme multe persoane foloseau Apidermin la indemnul mamelor, bunicilor, si eram dezamagita ca nu pot astepta sa am si eu rezultatele despre care imi vorbeau.


Iata ca cei de la Complex Apicol Veceslav Harnaj s-au gandit in sfarsit si la o formula lejera, destinata tenului ce nu primeste bine texturile emoliente. Eu fac parte din categoria celor care imbina excesul de sebum (abuzul de astringente si antiacneice mult mai puternice decat nevoile tale se platesc in timp) cu scuame vesnice, am o piele gras-uscata daca o pot numi asa. Hidratarea imi este indispensabila, dar trebuie sa fie suficient de lejera incat sa nu-mi exacerbeze cealalalta particularitate. 
Nu puteam decat sa ma bucur de lansarea Apidermin lejer si de sansa testarii gamei : lapte demachiant lejer, lotiune tonica hidratanta, crema lejera hidratanta de zi, crema lejera regeneranta de noapte. Preturile sunt intre 11,16 si 14 lei, prietenoase. Sa le luam pe rand :


Demachiantul


"Cu grijă pentru tenul tau, special conceput pentru tenul normal sau mixt, laptele demachiant Apidermin Lejer indeparteaza delicat si eficient machiajul. Pielea fetei este curatata in timp ce vitamina A, vitamina E si untul de cacao hranesc si rasfata epiderma iar laptisorul de matca stimuleaza regenerarea celulara. Complexul de ingrediente active mentine pielea hidratata un timp indelungat."


PRO : 

1. Textura consistenta, in sensul ca daca pui produs pe discheta si o tii vertical nu curge. Nu vorbim de o spuma aerata si nici de un fluid, iti trebuie o cantitate mica pentru a curata machiajul si se va consuma greu sticluta. 

2. Desi este dens (pudding), nu ingrasa pielea si nu blocheaza porii. Nu am avut nicio neplacere in aceasta luna de utilizare.

3. Nu mi-a iritat ochii dar daca gresesc si pun prea mult cateva minute am senzatia de ceata, dispare cand clatesc cu apa sau pun picaturi.

4. Pret mic.

CON :

Nu ma deranjeaza absolut deloc ambalajul simplu, de regula un recipient luxurious inseamna un plus considerabil la pret. Dar ma supara sistemul de deschidere, nu este sigur pentru orice manevrare. In bagaje va trebui sa il invelesti in ceva solid, ca sa nu fie apasata din greseala clapa. 



Lotiunea tonica hidratanta

"Lotiunea tonica hidratanta Apidermin Lejer tonifica pielea fetei in profunzime, asigurand un nivel ridicat de hidratare. Extractul de frunze de ceai verde are actiune astringenta asupra pielii, micsorand porii. Laptisorul de matca  stimuleaza regenerarea celulelor completand efectul antioxidant al ceaiului verde ce are grija de pielea fetei impotriva radicalilor liberi. Pielea este tonifiata, complexul de ingrediente active mentinand-o hidratata."


PRO:

1. Imi place efectul, curata si hidrateaza delicat. Ultimul lucru de care are nevoie un ten gras sensibil si descuamat ar fi un astringent cu alcool si parfum cap de lista. Lasa o pelicula usor lipicioasa dar cred ca e normal pentru un produs apicol, eu oricum imi aplic si miere ca atare din cand in cand. Nu ma incanta senzatia dar nici nu ma deranjeaza cat sa renunt.

2. Pretul bun.

CON :

Aceeasi problema ca si la demachiant, deschiderea stil clapa. Am gasit-o scursa in invelisul acela din bule, menit exact sa protejeze - probabil a apasat pe capac. As prefera desurubare sau sa pot ridica intreg capacul, clapa atat de usor accesibila il face victima in bagaj.   



Crema lejera hidratanta de zi si crema lejera regeneranta de noapte:


"Apidermin lejer, cremă lejera hidratanta de zi se adresează tenurilor normale sau mixte, hidratand și hranind pielea. Apidermin Lejer reia principiile gamei clasice cu o traditie de 50 de ani intr-o formula lejera, imbogatita cu un complex hidratant si factor de protecție solară 15. Untul de cacao este bogat în acizi grasi hidratand pielea în profunzime. Factorul de protectie este completat de laptișorul de matca și vitamina E, una dintre cele mai puternice substante cu proprietati antioxidanțe, ce pontentează efectul protectiei solare, luptand impotriva razelor ultraviolete. "

si

"Apidermin lejer, crema regeneranta de noapte se adreseaza tenurilor normale sau mixte, stimuland regenerarea celulelor pielii pe timpul noptii printr-o formulă lejera. Apidermin Lejer reia principiile gamei clasice cu o traditie de 50 de ani într-o formulă lejera pentru noapte, imbogatita cu un complex regenerant in care accentul se pune pe laptisorul de matca, produs miraculos al stupului, uleiul de samburi de caise si vitamina A. Vitamina A va fi absorbita cel mai bine de piele in timpul noptii, creand alaturi de vitamina E si untul de cacao un mix hrănitor. "



PRO:

1. Textura lejera (insa pe alocuri s-ar putea dovedi insuficient de light), se intinde usor si intra repede in piele. In primele secunde lasa pelicula lucioasa si deja ma gandeam ca din pacate nici aceasta gama nu e suficient de light, insa pana m-am mai invartit prin camera a disparut complet luciul. Pielea nu s-a razvratit mai tarziu, sa elimine produsul sub forma de sebum. 
Vara aceasta nu am avut de infruntat canicula, nu stiu cum se comporta atunci cand termometrul o ia razna. Tind sa cred ca nu ar fi o idee buna s-o folosim ca baza de machiaj cand este foarte cald.
Cu cea de noapte nu ma trezesc dimineata ca un glob disco, este absorbita complet iar pielea neteda si relaxata. Cateva secunde/minute dupa aplicare lasa luciu, posibil din vina untului de cacao. 


2. Nu am avut reactii neplacute, nu au blocat porii si nici nu mi-au accentuat problemele specifice unui ten gras. A nu se intelege ca sunt matifiante.

3. Se consuma greu, ai nevoie de o cantitate mica pentru a acoperi intreaga suprafata prin masaj.

4. Pretul mic. 


CON:

Pentru mine nu e neaparat o problema dar exista persoane care nu mai cumpara creme la borcanel, in ideea ca se contamineaza de cate ori deschizi capacul si iei produs.





vineri, 27 iunie 2014

Jason PowerSmile, fara fluor, pentru albirea dintilor


Subiectul acestei postari il constituie produsul-vedeta al blogosferei, pasta de dinti Jason PowerSmile. Pentru multe (sau multi, de ce nu) dintre voi nu vor fi detalii noi, s-a vorbit adesea despre produs si efectul sau notabil. 

In urma discutiilor despre dinti ati aflat probabil ca arcada mea superioara este cosmetizata estetic si chirurgical. In ce priveste prima parte, tot ce se vede atunci cand zambesc larg este acoperit cu fatete si coroane din portelan. Intervine asadar intrebarea de ce fac review la o pasta destinata albirii. 

In primul rand pentru ca jos am dintii naturali. In principiu si ei albiti zoom, insa usor mai inchisi decat sus (nu este ceva deranjant) intrucat dintii nativi au coloratii ori portelanul este uniform. Sunt un pic mai inchisi spre baza si, asa cum e normal, caninii au cedat mai discret. 

Cel mai important, daca medicul insista pentru naturalete fatetele si coroanele nu sunt cimentate cu alb ci cu material transparent. Vor fi translucide asa cum sunt si dintii nativi - asta inseamna ca nuanta lor e relativ influentata si de ce ai sub, asadar nu ai scapat de albire pentru totdeauna daca vrei sa ramana la fel. Iata de ce vei fi in continuare preocupat/a sa achizitionezi produse care sa intretina si prelungeasca rezultatul. O albire zoom este costisitoare, bineinteles ca fac tot ce se poate sa nu ajung prea curand la urmatoarea - nu beau si nu mananc produse colorate, am renuntat chiar si la singurul viciu - ice coffee. 


Iata concluziile mele dupa 1 luna de utilizare :

In primul rand este un produs spornic, pot spune ca am consumat abia 1/3 din tub cu 2 folosiri/zi. S-a inradacinat ideea ca trebuie sa pui incat sa acopere intreaga lungime a periutei dar in fapt iti trebuie doar cat sa "spumeze" complet arcadele. In cazul meu este suficient sa acopar micul capat al periutei electrice, jumatate din lungimea celei clasice deci. Nu mai puneti cantitati mari, surplusul nu face periajul mai eficient.   

Un detaliu esential pentru purtatorii de lucrari protetice, nu contine particule abrazive dure. De regula pastele pentru albire au aceasta textura pentru a ajuta la curatare, cristale de exemplu, ori portelanul nu ar trebui polishat prin abraziune. Nu se va deteriora peste noapte dar pe termen lung ii strici aspectul.
Nu contine controversatul fluor, SLS, coloranti, indulcitori artificiali, zaharina sau propilen glycol. 

Gustul este asemanator Parodontax, sarat-amarui. Pe mine nu ma deranjeaza, sunt obisnuita, dar posibil sa nu va incante daca puneti pe primul loc gustul clasic, foarte mentolat. Folosesc constant spray de gura (mai putin guma, de cand am purtat aparat nu mai suport senzatia) asadar compensez lipsa aromei obisnuite. 

Daca tineti cont de ce promite descrierea oficiala, are efect. Realizeaza un polish gently si evident ca o sa fiti dezamagiti asteptand sa va duca de la a3 la b1 - daca o pasta ar putea face asa ceva ar da faliment segmentul albirii profesionale. Cine ar mai investi 1500 lei in zoom cand ar putea obtine Hollywood white cu 37 lei? Luati-o ca pe un remediu pentru pete, uniformizand nuanta o sa para cu un ton mai deschisa, mai luminoasa.

Ajuta in lupta impotriva placii dentare. Efectul ei final, parodontoza, este la fel de periculos precum cariile. Ba chiar mai grav pentru ca tratamentul poate deveni dificil si foarte costisitor. Stiti ca persoanele cu aceasta problema isi pot pierde dintii si ulterior nu sunt buni candidati pentru implanturi.

Singurul minus ar fi existenta unei versiuni mai mici, usor de depozitat si purtat. De ex la noi in casa sunt mereu 2 tipuri de pasta pentru ca nu folosim acelasi tub, ori acum nu incap ambele in recipientul dedicat. Iar eu mai port pasta si periuta in geanta, mi-ar prinde bine jumatate din cat e acum. 

O puteti achiziona de aici, avantajele magazinului romanesc fata de o comanda afara fiind livrarea prin curier, a doua zi, si plata ramburs pentru cei ce nu dispun de un card potrivit platilor online worldwide. 

Decorating tricks, part I


De data aceasta vorbim despre decoratiuni inedite, DIY, ce pot transforma o casa intr-un camin primitor si deosebit in care fiecare obiect si colt exprima incarcatura sentimentala si amprenta personalitatii proprietarului. Elemente fade cu destinatii stricte, lipsite de glam, pot deveni piese incredibile pentru estetica ambientului. Nimic nu se arunca, totul se transforma - investind creativitate, determinare, putin timp. Financiar eforturile sunt prietenoase. 



1. Ce putem face cu un biberon sau un borcan de miere pentru copii? 


Adaugand culoare si textura putem transforma orice recipient adecvat ca dimensiune intr-o vaza inedita si pretioasa. Exista o multime de produse pentru vopsit cu efect metalic, gasiti diferite tipuri aici si cu siguranta in multe magazine fizice specializate in bricolaj si amenajari interioare. Accesati tutorialul.












2. V-ati plictisit de vechile vase pentru flori? 



Cu un ghiveci simplu, desuet, putin lipici si o bucata de material textil sau hartie imprimata, putem da o noua infatisare coltului destinat plantelor. Le puteti imbraca, picta, aplica diverse detalii.

Limita consta doar in aerul pe care doriti sa il imprimati spatiului respectiv, evident ca o saxie argintie cu aplicatii de cristale nu se va incadra intr-un ambient retro/boho. Tutorial aici sau aici.
























3. Borcane si sticle? 1001 posibilitati. 


Tutoriale aici, aici, aici sau aici.





















































4. Cutii de conserve? Excelenta materie prima. 


Tutoriale aici, aici, aici sau aici.

































5. Decoratiuni din becuri


Tutoriale aici, aici si aici.







































6. Ce putem face cu paharele?



Tutoriale gasiti aici, aici, aici sau aici.
































7. Oglinzi personalizate




Florile sunt facute din carton de oua, gasiti aici tutorialul necesar. Cred ca pot fi confectionate si din material textil.









8. Ce facem din "cutia cu nimicuri"? 

Cutia in care depozitam mici piese deteriorate sau desperecheate : margele, agrafe de birou, catarame, lantisoare, etc. Evident ca ziua in care ne vor folosi la ceva nu o sa vina, insa noi insistam in a colectiona tot felul de maruntisuri. Si totusi, ar putea avea un scop - materie prima pentru decoratiuni. In imagini vedeti transformarea unei sticle dar putem aplica procedeul pe orice alt deseu. De exemplu eu intentionez sa-mi decorez cutiile metalice de cappuccino, pentru a le folosi drept storage al pensulelor de machiaj si periilor de par.


Tutorialul aici















9. CD-uri? Rame foto mozaic.


Tutorialul aici. Rezultat inedit cu efort si investitie minime. 












10. Carlige de rufe.

Gasiti tutoriale aici si aici.




























11. Cana de ceai


Tutorialul aici.  Mi-ar placea sa scriu pe ea versurile melodiilor preferate sau citate. O alta versiune aici.















12. Candelabru din flori


Tutorialul aici. Evident ca nu va dura o vesnicie insa mi se pare un detaliu deosebit pentru un eveniment ce necesita imbunatatirea ambientului. Putem plusa imbracand cercul.













13. Cutii de pantofi


Putem face din ele etajere, astfel









Capacul cutiei poate deveni un "tablou"-accent. Il imbracam in hartia potrivita decorului dorit.  











Un alt tip de etajera din carton este descris aici. Rama din polistiren este usor de gasit la amenajari interioare si costa putin. 
















14. Cum imprimam obiectelor din sticla patina vintage, pretioasa?



Tutorialul aici.

















15. Cutia de Pringles = vaza rustica


Tutorialul aici.
















16. Ce facem din sticlele de plastic?


Tutorial aici.
































Tutorialul aici.













17. Decoratiuni din linguri de plastic


Gasiti tutorialul aici.









Se realizeaza astfel.
















Tutorial aici
















Tutorial aici.























18. Pentru ca iubim marea...


Detalii aici.


















Se realizeaza astfel.














Tutorial aici. O alta varianta aici.























19. Don't hit the road, Jack



Cel mai cool recipient pentru sapun lichid descoperit in ultima vreme, aflati detalii aici















Tutorialul aici



















20. Tray Makeover


Gasiti aici instructiuni privind realizarea tavii. 













Detalii aici.