Translate

duminică, 28 iunie 2015

Burgundy knit and floral dress


Actionand conform principiului iarna car si vara sanie, acord atentie nu doar hainelor de sezon ci si celor destinate a fi purtate cand gradele incep sa scada. In primul rand fiindca pe acestea nu le pot face la croitoreasa si in adoratele mele sh se gasesc rar marimi prietenoase (modificarile sunt dificile sau imposibile la overcoats si tricotaje). Apoi in sezonul specific preturile sunt mai mari si adesea nemeritate. 

Pana anul curent nu am considerat importanta varietatea in acest segment dar am realizat ca imi displace sa compun infinite combinatii cromatice si sa pun deasupra aceleasi 2-3 haine groase - neutre, bineinteles, erau alese incat sa se asorteze cu orice. Asadar de fiecare data cand am ocazia incerc sa aleg o alta culoare. 

Cardiganul burgundy are o croiala asemanatoare unui palton si imi place sa il port cu talia cambrata. In imaginile de mai jos insa croiala rochiei nu mi-a permis sa folosesc curea pentru el. Ii spun rochie desi e in fapt formata din fusta si top cu spatele gol, mi s-a parut ca imprimeul floral se potriveste cu nuanta cardiganului. In continuare am mizat pe platforme negre si geanta din rafie aurie.



Skirt and top : custom made

Cardigan : SheIn, here

Bag : random

Sandals : VILA 







sâmbătă, 27 iunie 2015

Concurs Beatrix Color

UPDATE! Castigatoarele sunt :




"Create de om, pentru oameni frumosi, pentru suflete frumoase, pentru inspiratie, voie buna si vindecare interioara". Cristaloterapia a fost folosita din timpuri stravechi pentru realizarea unui echilibru intre minte, trup si suflet, caci dincolo de apanajul estetic pietrele pot avea efect curativ, protector si energizant. Bijuteriile ce le implica actioneaza marind campul energetic cat timp sunt purtate iar vibratia specifica fiecarei pietre se armonizeaza cu aceeasi vibratie din aura noastra amplificandu-i culoarea.


  • ABSORB, FILTREAZA, LIMITEAZA, DIMINUEAZA, BLOCHEAZA - energii si influente negative: teama, stres, negativitate, depresie, tensiune, furie, pericol, boala


  • SCOT IN EVIDENTA, TRANSFORMA, CONSTRUIESC, CONSOLIDEAZA - energii pozitive, manifestari benefice, trasaturi pozitive


  • PURIFICA, ARMONIZEAZA, ENERGIZEAZA, UNIFICA, AMPLIFICA, INDUC aspecte sau calitati pozitive: curaj, incredere, afectivitate, creativitate, fidelitate, concentrare, bucurie, energie, prietenie, calm


In colaborare cu BeatrixColor.ro am pentru voi doua premii constand in bijuterii lucrate manual. 





Turmalina neagră (schorl) protejează împotriva emisiilor telefoanelor mobile, ceţei electromagnetice, radiaţiilor, atacului fizic, blestemelor şi energiilor negative de orice fel. Conectând cu chakra rădăcină, turmalina o energizează şi măreşte vitalitatea fizică, alungând tensiunea şi stresul. Inlăturând gândurile negative, favorizează atitudinea lejeră şi o obiectivează prin procese logice clare. Cristal turmalina + accesorii bronz.








Bronzul este un aliaj al cuprului si este folosit din cele ma vechi timpuri pentru bijuterii, deoarece acest metal formeaza un camp protector in jurul aurei umane.












Cuartul roz: - este o piatra a iubirii pure - atrage persoane bune in preajma; - atrage dragostea, confera frumusete exterioara si interioara; - echilibreaza la nivel emotional si sexual. 







Lapislazuli deschide al treilea ochi şi echilibrează chakra gâtului. Stimulează iluminarea, ajută la interpretarea viselor, dezvoltă abilităţile psihice, facilitează călătoria spirituală şi stimulează puterea personală şi pe cea spirituală. Alungă stresul, inducând o pace profundă. Dotat cu o imensă serenitate, este cheia împlinirii spirituale. Lapislazuli este o piatră protectoare care creează contactul cu spiritele-paznici. Baza inel argintie reglabil + cristale lapis.


Valoarea celor doua premii este egala, castigatoarea ce s-a inscris inaintea celeilalte primeste primul set. Tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe site si sa imi spuneti bijuteria preferata si o tinuta pe care o considerati potrivita pentru aceasta. As prefera sa mentionati in comentariu si o adresa de email pentru a va putea anunta daca ati castigat. Concursul se incheie pe 1 iulie ora 23.59 iar alegerea se va face cu random. In cazul in care nu ati lasat email-ul si nu ma contactati in 48h de la afisarea castigatoarelor ca update la aceasta postare, voi alege din nou. 


Trebuie sa va arat si bijuteria mea, un inel cu cristal cuart transparent montat pe metal antichizat. In curand voi incarca si tinuta pe care am gandit-o pentru el. 



joi, 25 iunie 2015

Tassels on a denim plate



Fiindca mi-a placut mult kimono-ul (in fapt poncho) din piele intoarsa perforata de culoarea untului, a sfarsit in cos si varianta coffee. Am descoperit recent utilitatea acestor piese de imbracaminte si entuziasmul implicit m-a convins sa le port aproape zilnic peste bluze, topuri, camasi, rochii - inclusiv un model rosu cu trena, salvandu-ma de eterna dilema ce pun pe umerii unei rochii de seara in lipsa confortului termic.


Este lucrat fara cusur dintr-un inlocuitor de piele intoarsa fin si suplu iar franjurii nu dau impresia de plastic asa cum se intampla adesea cu produsele asiatice. Perforatiile sub forma de flori condimenteaza si disting, este evident ca fara acestea aspectul ar fi fost comun si nu mi-ar mai fi permis asocierea cu materiale delicate. Nu are maneci, de aceea il numesc poncho. Am fost reticenta initial gandindu-ma ce greu va fi sa il mentin pe umeri dar temerea s-a dovedit neintemeiata si conchid ca arata mult mai bine asa.


Daca pe cel beige l-am combinat cu fusta si rochie, de data aceasta alegerea a constat in jeansi flared. O pereche uitata undeva pe o etajera si nu tocmai pe nedrept - din pacate au talie joasa. Am invatat tarziu ca ma dezavantajeaza grav, eu avand torsul lung si picioarele nu pe masura acestuia, iar acum mizez doar pe talie inalta pentru a echilibra. Incercand sa repar neajunsul pantalonilor am preferat sa las camasa peste si sa cambrez talia cu o curea subtire. Imi asum incaltarile nesarate in aceasta  formula si daca as fi putut alege orice mergeam pe platforme cu toc gros. Combinatia alternativa consta in fusta din piele neagra, pencil, si o camasa boyfriend alba.  


Shirt : Levi's, thrifted

Trousers : Takko

Kimono : here

   Bag : Michael Kors  

Sandals : random

 Bracelets : Lovelyshoes

           Sunglasses : Marks & Spencer           












marți, 23 iunie 2015

Black palazzo and ethnic blouse


  • Imaginile de mai jos au cateva saptamani vechime insa fotograful a disparut in neant inainte ca acestea sa imi parvina.


Pantalonii etalati astazi au sosit in acelasi colet ce continea jerseul rosu Bershka, intentionand sa le port impreuna - nu sunt neaparat pasionata de combinatia cromatica mentionata insa imi place mult asocierea wide-legged si top cropped. Cu conditia ca cei dintai sa aiba talie inalta si din pacate perechea in speta nu are asemenea croiala, talia fiind medie. Dorind sa pastrez coordonatele gandite initial am ales pana la urma o ie alba cu broderie rosie, sensibil mai scurta decat o bluza obisnuita.


Pantalonii ii pot numi palazzo fiind suficient de lejeri si fluizi. Sunt confectionati din vascoza si satinati la interior, perfecti ca linie si consistenta pentru acest sezon. Talia medie nu este un impediment in a ma bucura de ei, se gasesc atat de greu modele wide incat detaliul se estompeaza in compania bluzei potrivite. In cazul meu lungimea permite tocuri de 10 cm si ii gasesc pasibili de a fi purtati la evenimente deopotriva cu abordari casual. Se calca usor si se sifoneaza greu, i-am transportat indoiti fara a le afecta tinuta.
Daca va plac croielile lejere, v-ar putea atrage atentia si : Simpo Orange, Dakota Grey, Mathilda Black.


Blouse : vintage

Trousers : Zara via Kurtmann

Bag : Lovelyshoes

Sunglasses : Marks & Spencer      

















luni, 22 iunie 2015

A midsummer night's dream


Nu merg des la evenimente si atunci cand decid sa iau parte imi aleg cu grija rochia si accesoriile caci, recunosc, imi place sa epatez. Motivul il constituie cei peste 26 ani in care nu aveam si nu purtam haine feminine, preferand sa ma imbrac asemenea unui rapper. De data aceasta insa invitatia a venit cu doar doua zile inainte si nu mi-as fi putut lucra o rochie noua oricat as fi insistat. Mi-am amintit de cea etalata mai jos si profitand de vremea improprie unei seri de vara am purtat-o alaturi de un poncho delicat din imitatie de piele intoarsa perforata. 


Nu sunt pasionata de croiala mermaid fiindca desi nu infrunt probleme cu greutatea nu am o constructie armonioasa si de regula astfel de linii arata bine pe siluetele androgine sau clepsidra. Totusi cele 2-3 kilograme pierdute recent m-au ajutat sa o imbrac fara a mai avea senzatia ca imi subliniaza forma imperfecta, cu partea superioara disproportionata fata de cea inferioara. Fiecare femeie are obsesiile sale si o imagine a perfectiunii proprie, nu puteam face exceptie si stiti deja ca idealul meu ar implica un trup filiform specific modelelor de podium. A nu se intelege ca nu pot dormi de asemenea nemultumiri, ci doar ca exista croieli pe care le abordez rar sau deloc.


Intotdeauna am avut o dilema privind ce porti peste rochia de seara. Cea dintai idee a fost sa apelez la jacheta din piele, credeam ca o sa arate wow suprapunerea de texturi si stiluri diferite in aceeasi culoare. Numai ca la proba nu am mai fost la fel de entuziasmata, ceva nu se lega. Am recurs la kimono-ul recent primit si l-am folosit cu rol de sal. Look-ul a fost completat cu 3 coliere statement si sandale beige, rezultatul multumindu-ma incat sa doresc sa devina public. 


  • Nu am avut intentia sa fac poze si mai ales sa postez pe blog asadar camera foto a ramas acasa. Pana la urma am facut o mica sedinta cu telefonul, de aici calitatea modesta. 


Dress : SheIn

Kimono : here

  Necklaces : Trezora

   Sandals : random









duminică, 21 iunie 2015

Return to the Blue Lagoon


Ma fascina in ultima vreme  un clutch deosebit ce reproduce coperta Memoirs of a Geisha insa ma descurajau pozele de prezentare in care lantul parea a lipsi - si eu ma simt ciudat cand nu le pot purta pe umar. Pur si simplu nu stiu cum sa le tin, am senzatia ca abordez gesturi demne de exponatele Madame Tussauds. Am renuntat la achizitie dar nu si la dorinta de a avea un clutch imprimat si, "frunzarind" oferta, am ramas la o cutie draguta dedicata unei Katy Perry zambitoare. Nu sunt nici pe departe o fana a ei, in schimb m-au cucerit cromatica si ineditul imitatiei.


Plicul este lucrat impecabil si coperta (sau poate posterul) este redata fidel pe un soi de piele stantata. Cutia este metalica iar copertile sunt din plastic imbracat in materialul mentionat. Interiorul este generos, spre deosebire de clutch-urile minuscule in care abia incape telefonul. Am putut depozita mobilul, cheile, actele uzuale, pudra si pamatuful, un ruj, portofelul discret.
Vazandu-l in realitate am constatat ca are aceleasi doua orificii pe care le remarcasem si la Memoirs of a Geisha, asadar si acela dispune de lant.     


M-am gandit mult la prima etalare publica si balanta a inclinat in favoarea unui ansanblu light blue cu accesorizare pudrata. Poate ati remarcat si altadata ca obisnuiesc sa port blazerele ca bluze, fara nimic sub, adaugand doar o curea subtire. De data aceasta nu am gasit nicio curea care sa nu taie fluiditatea ansamblului si am folosit in schimb o bratara din piele intoarsa. Dezavantajul a fost ca nu am putut strange suficient de teama sa nu cedeze, mi-ar fi placut sa definesc mai acut talia. Sandalele nude si esarfa Versace le-ati mai vazut aici, am prostul obicei sa dezvolt obsesii temporare pentru anumite piese si tind sa le folosesc excesiv. 


Blazer : Choies

Scarf : Versace

Belt : H&M bracelet

Skirt : here

Clutch : here

Bracelets : Lovelyshoes

Sandals : random