Translate

joi, 27 august 2015

Elegantly wasted


Nici wasted, nici spent. Doar vintage, cel putin partial. Am gasit blazerul din imaginile aferente postarii intr-un second hand recent descoperit, unde orice haina costa 5 lei. Nu, nu va spun locatia dragi concitadine, nu as vrea sa ma lipsiti de placerea chilipirurilor cu etichete rezonante si nu numai. Este marime mare si probabil trebuia sa il cedez mamei insa nuanta a compensat supradimensionarea si am decis sa il pastrez. Momentan in forma initiala, as putea totusi sa il stramtez un pic pe viitor pentru a semana cu o redingota cambrata. 

Pantalonii sunt de fapt salopeta din postarea anterioara, voiam ceva de culoarea scortisoarei si cum acea piesa nu exista inca in garderoba mea am mers pe contrastul cu alb. Imprumuta aerul retro al sacoului, anii '70, cred eu ca arata bine impreuna desi de regula nu alatur doua elemente oversized. Imi contrazic linia tinutei cu geanta si sandale intr-un alt stil, oglinda mi-a spus ca pot indrazni aceasta combinatie. Ambele merita si o fusta, curand. Sunt diferite de imaginea de prezentare fiindca le-am taiat orificiile ce imbracau laba piciorului, cum mie mi se umfla teribil in ciuda medicatiei devenea inestetica pielea stransa intre baretele formate. 

Nu-mi mai place palaria purtata aici si-mi asamblasem si eu un coc, pentru intaia oara (cu buretel, of course, stiti ca posed 10 fire), aveam si clipsuri retro, tot pachetul - s-a gasit fotograful sa imi spuna ca arat asemenea unui soricel si mi se vad urechile nu tocmai delicate. Ce sa mai faci cu parul lesinat de fostul coc decat sa tragi repede o palarie sa acoperi dezastrul.   


Blazer : Sinclair

Trousers (jumpsuit) : Choies

Belt : Pimkie

Hat : Faustmann

Bag : here

Sandals : here

Bracelets : H&M, Lovelyshoes












miercuri, 26 august 2015

White jupsuit and some pied-de-poule


Prima reactie la sosirea salopetei de mai jos? "Dumnezeule, ce-a fost in capul meu??!". Vazusem din imaginile de prezentare decolteul adanc si spatele gol dar cumva reusisem sa-mi imaginez ca o pot repara. Lucrurile au stat un pic altfel caci talia ei fie nu mi se aseza mie unde trebuie, adica inalta, fie chiar asa era croita si facea sa se intinda la maxim materialul partii superioare. Am ridicat-o cu ajutorul unei centuri aurii, imi doream sa stea cat de cat lejera pe bust si nu puteam obtine altfel un surplus de batist. Nu i-am inchis decolteul decat vag, pana la urma m-am impacat cu ideea slitului adanc fiindca deschiderea nu era vulgara si nu se deplasa cand ma plimbam. 

Nu mi-a placut sa am bratele goale, mi s-a parut ca arata a salopeta pentru plaja si trebuia sa gasesc o solutie sa para eleganta. Am decis sa pun deasupra taiorul din tweed pied-de-poule si vremea mi-a permis sa il port fara sa imi fie prea cald. Sandalele sunt din alt film, stiu, insa eram entuziasmata de achizitie - Guess, gasite intr-un sh pentru 30 lei - si nu mai aveam rabdare sa le port. Au toc relativ mic, comod, mi se par senzuale si classy. Culoarea nu avea treaba cu tinuta mea dar zic eu ca nici nu deranja.


Jumpsuit : here

Blazer : here

Belt : here

Necklace : here

Bracelets : H&M

Bag : Michael Kors

Sandals : Guess
















marți, 25 august 2015

Suited Sunday


Saptamana trecuta am gasit intr-un sh un costum Ralph Lauren de culoarea untului si, chiar daca nu port niciodata pantaloni conici, la indemnul proprietarei am decis sa probez. Costa doar 10 lei si mi-a placut mult materialul, nu aveam nimic de pierdut incercand. Spre surprinderea mea mi-a venit bine si nu m-a ingrozit imaginea din oglinda asadar am plecat impreuna acasa. Captura a fost de fapt mai consistenta : 3 sacouri Betty Barclay, cateva rochii si camasi cu imprimeuri, 2 perechi de jeansi boyfriend. Una dintre camasi o port chiar in aceasta tinuta, o piesa Gerry Weber pentru care am platit 2 lei cand la origine costa in general peste 70 lire. Nu imi este mica ci nu purtam nimic sub si asa se intampla cand nu aranjez conformatia cu desuuri adecvate.  

Imi fac mea culpa pentru incaltari, vazand fotografiile am concluzionat ca nu au fost cea mai fericita alegere. Ceva nu merge desi culoarea parea potrivita, acum as pune mai degraba negru sau rosu. Ma deruteaza lungimea pantalonilor, nu orice model de sandale sau pantofi se incadreaza.
Geanta ati mai vazut-o cu sigurata, un dupe Chloe pe care il am in alte doua nuante. Butter white o descrie corect si trebuie sa subliniez aspectul sidefat. Nu mi-a placut initial, chiar m-am necajit fiindca ma asteptam sa fie mata si extra white. Am facut pace pana la urma, nu era asa grava situatia. 

Nu ma certati ca nu m-am aranjat, nu stiu sa o fac. Nu toata lumea se pricepe la par si machiaj iar eu am o perioada proasta in care nu mai am chef de nimic si parul tine sa imi dovedeasca aceeasi traire. Se aseaza ca naiba, s-a opacizat nuanta de saten tot curgand de pe blondul de sub. I need Adriana, rau de tot. Imi amintesc cu jind de coafura retro Badgley Mischka, asa mi-ar placea sa il am zi de zi. Chiar ar fi mers cu costumul thriftuit. 


Suit : Ralph Lauren

Shirt : Gerry Weber

Necklace : here

Bag : here

Bracelets : H&M

Sandals : random 













luni, 24 august 2015

Red whispers


Rosu, fiindca doliul se poarta in suflet. O rochie lunga, vaporoasa, cu maneci 3/4 si jupa asemenea. Da, am deja multe piese aceasta culoare si destule cu aceleasi caracteristici, insa pentru mine va fi intotdeauna loc pentru inca una. Mi-e greu sa brodez in jurul unei tinute azi si in fond aproape niciodata nu mi-am folosit latura senzoriala pe acest blog. Excesul de epitete si metafore e destinat celui beletristic si cred ca de cele mai multe ori nu aveti timp sa cititi ce gandesc ci doar sa priviti cum ma joc cu nuante, croieli, texturi.  

De ce all red? Imi place, e un motiv suficient. Am avut nenumarate outfituri indraznete, suprapuneri inedite ori alaturari de culori puternice. Cateodata vreau sa vad doar rosu. Imi aminteste de aceasta imagine a lui Zhang Ziyi. Singurul amendament l-au constituit botinele negre, sunt achizitionate de curand si mi-au parut potrivite pentru toamna ce a venit prea devreme. Jacheta din piele rosie ramane in topul preferintelor si la fel de des abordata este si geanta MK.


Dress : available here

Jacket : SheIn

Bag : Michael Kors

Ankle boots : H&M

Bracelets : H&M 









vineri, 14 august 2015

Monthly specials


Choies ramane unul dintre magazinele mele virtuale favorite datorita numarului mare de produse ce nu se regasesc in toate celelalte "depozite" asiatice si mai ales pentru pastrarea shippingului gratuit in cazul metodei standard. In plus exista permanent diverse oferte avantajoase, coduri de reducere pe care cei inregistrati le primesc pe mail sau le gasesc afisate pe site, categorii soldate. Iata cateva piese preferate din reducerile back to school si top sellers :